Posledná jazda lyžiarskych dôchodcov: Super-G zišli vo svadobnom

Vymysleli si to perfektne. Po finále Svetového pohára 2022/2023 v zjazdovom lyžovaní v andorrskom Soldeu si zorganizovali súkromnú kurióznu ...
  • Zdroj: instagram.com/travisganong/ a mmgagnon

Vymysleli si to perfektne. Po finále Svetového pohára 2022/2023 v zjazdovom lyžovaní v andorrskom Soldeu si zorganizovali súkromnú kurióznu poslednú jazdu po bielom svahu.

FOTOGALÉRIA: Travis Ganong a Marie-Michele Gagnonová

Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová (33) a Američan Travis Ganong (34) sa spustili dolu vo svadobnom gala. Ona v krásnych bielych šatách a on v tmavom obleku. 

Lyžiarsky pár snov takto dal zbohom profesionálnej kariére a takýmto nádherným spôsobom oslávil odchod do lyžiarskeho dôchodku. Na túto parádu v Andorre sa vraj pripravovali rovnako starostlivo ako na každú sezónu svojej dlhej kariéry.

Petra Vlhová dosiahla v Jasnej v roku 2021 jedno zo svojich víťazstiev v SP
Kedy bude Vlhová opäť víťaziť doma? Zväz urobil všetko, aby sa Jasná vrátila do kalendára Zobraziť článok

Marie-Michele a Travis tvoria pár už 15 rokov. To, čo sa začalo v roku 2008, pokračovalo Travisovou žiadosťou o ruku v septembri 2021 počas spoločnej letnej dovolenky a vyvrcholilo svadbou, ako sa na lyžiarskych fanatikov patrí.

Kanaďanka a Američan patrili medzi najlepších rýchlostných lyžiarov nielen za veľkou mlákou! Svojimi jazdami bavili divákov, ale aj mátali súperov. Na konte majú štart na troch (ona) a dvoch (on) olympiádach, štyroch svetových šampionátoch. V andorrskom Soldeu absolvoval svoj posledný zjazd v kariére Travis, ktorý po tom, čo prišiel do cieľa, povedal:

„Bolo mi potešením byť zjazdárom posledných 17 rokov a bojovať o pódiá a vyhrávať preteky. Snažil som sa, ale už som nebol ochotný presadiť sa na 100 %, ale som šťastný, že to mám za sebou.“

Na pôde SOŠV prijal jeho prezident Anton Siekel predsedu parlamentu Borisa Kollára (v strede) a poslanca Igora Kašpera.
Anton Siekel s Borisom Kollárom debatovali aj o prípadnom ministerstve športu a cestovného ruchu Zobraziť článok

Dôvod spoločnej rozlúčky s kariérou vysvetlila sympatická Marie-Michele tým, že chcú začať žiť, a dodala: „Dostanete sa do bodu, keď ste vo svojej kariére a ako pretekár podstúpili toľko rizika, dosiahli ste úžasné výsledky a začnete balansovať medzi rizikom a odmenou a uvedomíte si, že v živote je toho oveľa viac ako pretekanie.“

A zhodne dodali, že sa tešia na to, že si konečne užijú zimu, že sa vrátia ku koreňom vášne, ktorá ich dostala k lyžovaniu. „Konečne si zimu užijeme v prírode, s priateľmi. Nebudeme vystresovaní celú zimu,“ dodala Kanaďanka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});