Reprezentant Lukáš Haraslín zažíva v Sparte najkrajšie obdobie kariéry: Za formu vďačím pohode v rodine

Ide ako dobre namazaný stroj! A s ním aj celá futbalová Sparta Praha. Šikovný reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín (26) má v posledných ...
  • Zdroj: instagram/lh

Ide ako dobre namazaný stroj! A s ním aj celá futbalová Sparta Praha. Šikovný reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín (26) má v posledných mesiacoch životnú formu.

FOTOGALÉRIA: Lukáš Haraslín

Bol odhodlaný o nej presvedčiť aj vo včerajšom úvodnom dueli kvalifikácie o postup na ME 2024 v Trnave proti Luxembursku (zápas sa skončil po našej uzávierke). Z individuálnych schopností dravého stredopoliara profituje nielen slovenský národný tím, ale aj prestížny český klub. 

Aj vďaka jeho štyrom jarným gólom sa podarilo „rudým“ vyrovnať na čele tabuľky krok s vedúcou Slaviou. Po zime strácali na rivala päť bodov, teraz mu dýchajú na chrbát už len o skóre. „Sparte sa darí a Haraslín má na tom veľkú zásluhu. Je to typ moderného futbalistu. Vyhľadáva osobné súboje, ktoré zvyčajne vyhráva. Jeho koncovka je pozoruhodná. Nemá problém skórovať pravou alebo ľavou nohou. Podobných hráčov je málo. Ak bude takto pokračovať, rýchlo prerastie českú ligu a klub ho v nej neudrží,“ povedal nedávno pre Nový Čas bývalý hráč a tréner Sparty František Straka.

Bratislavský rodák je v „laufe“. Vyšlo mu už zimné prípravné obdobie, počas ktorého súkal jeden gól za druhým. Čo je najdôležitejšie, strelecký apetít si udržal aj v ligových zápasoch. „Fyzicky a psychicky sa cítim skvele. To je najdôležitejšie. Mužstvo sa dobre vyrovnalo s novým herným systémom, ktorý každému z nás sedí. Pre mňa je plusom, že sa mi darí strelecky. Nemám nič proti tomu. Naopak, som za to rád,“ vraví s potešením Lukáš, ktorému chýba vo vitríne majstrovský titul.

Základom dobrej formy je zdravie. V minulosti ho prenasledovali zranenia či choroby, ktoré väčšinou pribrzdili jeho rozlet. Teraz je všetko v najlepšom poriadku a Haraslín herne exploduje. „Je to jedno z najlepších období mojej kariéry. Niečo podobné som zažíval v poľskej Lechii Gdansk, no potom prišlo nepríjemné zranenie. Verím, že v nasadenom trende budem pokračovať. S výkonmi som spokojný, no musím ich podávať pravidelne a aj zlepšovať. Len tak pomôžem Sparte či reprezentácii.“

V Prahe našiel s manželkou Nikol a so synčekom Lucom žičlivé, nie neznáme prostredie. V stovežatej sa cudzí jazyk učiť nemusia. Domov do Bratislavy je to len na skok. Na výkonnosť športovca má súkromie dôležitý vplyv.

„Možno som sa viac uvoľnil. Mám syna, ktorý mi robí radosť, a druhé dieťa je na ceste. Doma vládne rodinná pohoda. Veci okolo neriešim. Sústreďujem sa len na futbal,“ priznal Haraslín, ktorého prácu v klube pochválil pred vstupom do kvalifikácie aj taliansky tréner reprezentácie Francesco Calzona.

Charlotte Vellarová bola súčasťou nemeckého klubu MSV Duisburg.
Športový svet sa spamätáva z veľkej tragédie: Navždy odišla talentovaná futbalistka († 16) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});