Róbert Lantoši má pred sebou jasné výzvy: Najskôr boj o MS, až potom svadba!

Klubová sezóna sa pre neho už skončila, ale má chuť predĺžiť si ju na reprezentačnej scéne!
  • Zdroj: instagram.com/rl9595

Klubová sezóna sa pre neho už skončila, ale má chuť predĺžiť si ju na reprezentačnej scéne!

FOTOGALÉRIA: Róbert Lantoši

Reč je o útočníkovi Mladej Boleslavi Róbertovi Lantošim (27), ktorý zabojuje v najbližších týždňoch o miesto na májový svetový šampionát v lotyšskej Rige. Denníku Nový Čas prezradil aj novinku zo súkromia, v lete ho čaká svadba so snúbenicou Anetkou.

Odchovanec prievidzského hokeja Róbert Lantoši má za sebou prvú sezónu v českej lige v drese Mladej Boleslavi, kde vlani prestúpil zo Švédska.

„Musím povedať, že česká súťaž potvrdila tú kvalitu, o ktorej som doposiaľ iba počúval z rozprávania. V lige je veľa kvalitných hráčov a kluby majú top zázemie. Jediný rozdiel oproti Švédsku som videl v tom, že tam boli hráči šikovnejší na puku,“ povedal na úvod pre náš denník Lantoši, ktorý v základnej časti odohral 46 zápasov s bilanciou 27 bodov (7 gólov a 20 asistencií).

„Sezónu hodnotím ako na hojdačke. V úvode ma tréneri zaradili na centra, kde som sa trošku trápil, a až po určitých zmenách v klube som sa vrátil na svoju pozíciu pravého krídelníka. Škoda, že sme vypadli v predkole play-off, verím, že nasledujúci ročník bude úspešnejší,“ pokračoval Robo, ktorý ešte vo februári predĺžil kontrakt o ďalší rok. „Nechcel som zase po roku meniť klub, takže som rád, že zostávam.“

Lantoši v minulosti absolvoval aj dve sezóny vo farmárskom tíme Bostonu - Providence v nižšej lige AHL. Na otázku, či ešte pokukuje po návrate za veľkú mláku, odvetil: „Samozrejme, ak by bola šanca, tak by som skúsil opäť zabojovať o možnosť zahrať si v NHL. Veď som teraz v najlepšom veku. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť.“ Trojnásobný účastník majstrovstiev sveta má jasné ciele aj v najbližších týždňoch.

„Klubová sezóna sa síce pre mňa skončila, ale dostal som pozvánku od zväzu do záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta a, samozrejme, som ju prijal. Takže idem zabojovať o miesto v konečnej nominácii,“ vyjadril sa Lantoši, ktorý má novinku aj vo svojom súkromí. Už niekoľko rokov totiž tvorí pár so snúbenicou Anetou a v lete ich čaká oficiálne spečatenie ich lásky. „Áno, bude svadba,“ dodal Robo.

 

Robova sezóna v číslach

Základná časť
46 zápasov
7 gólov
20 asistencií
27 bodov

V play-off
4 zápasy
0 gólov
2 asistencie
2 body

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});