Ohavný skutok syna exhviezdy NHL: Všetko bude vysvetľovať na súde!

Polícia v americkom meste Erie v štáte Pennsylvánia začala trestné stíhanie vo veci výtržníctva a ďalších dvoch trestných činov voči ...
  • Zdroj: SITA/AP

Polícia v americkom meste Erie v štáte Pennsylvánia začala trestné stíhanie vo veci výtržníctva a ďalších dvoch trestných činov voči synovi generálneho manažéra klubu zámorskej NHL Philadelphia Flyers Daniela Briéra.

Dvadsaťtriročný Carson Briére 11. marca v nočnom bare v Erie zhodil zo schodov prázdny invalidný vozík, video z incidentu sa objavilo na sociálnych sieťach. Mladý hokejista aj jeho otec sa za skutok ospravedlnili.

Briéra po zverejnení videa dočasne vylúčili z hokejového tímu Univerzity Mercyhurst, ďalší študent školy a člen lakrosového tímu Patrick Carrozzi bol tiež pri tom a čelí rovnakým obvineniam. Obaja sa postavia pred súd 22. mája. Podľa miestnej polície mladí športovci zhodením vozíka ohrozili každého, kto sa v tom čase mohol nachádzať na schodisku. Okrem toho zablokovali schodisko, čím spôsobili nebezpečnú situáciu.

Majiteľka zhodeného vozíka Sydney Benesová zažalovala oboch mladíkov, lebo vozík sa pri páde zo schodov vážne poškodil a je prakticky nepoužiteľný. Podľa jej slov ho pred rokom kúpila za dvetisíc dolárov.

Podľa hovorcu Univerzity Mercyhurst nie je čin Carsona Briéra v súlade s postojom školy, podľa ktorého má každý človek svoju dôstojnosť. Dodal však, že "všetci, ktorí urobili zlé rozhodnutie, si zaslúžia šancu poučiť sa, odčiniť to a zmeniť svoje správanie". Pre mladého Briéra to nie je prvý prehrešok počas krátkej hokejovej kariéry. V roku 2019 ho vylúčili z hokejového tímu Arizonskej štátnej univerzity pre porušenie interných pravidiel.

Daniel Briére dočasne nahradil vo funkcii generálneho manažéra "letcov" Chucka Fletchera. Štyridsaťpäťročný niekdajší center odohral v drese Philadelphie šesť sezón a v roku 2010 doviedol tím do zatiaľ posledného finále Stanleyho pohára, v ktorom Flyers podľahli Chicagu Blackhawks. Dvojnásobný majster sveta pôsobil v NHL aj v tímoch Phoenix Coyotes, Buffalo Sabres, Montreal Canadiens a Colorado Avalanche. V 973 dueloch základnej časti zaznamenal 307 gólov a 696 bodov, v 124 zápasoch play-off pridal 116 bodov (53+63).

Pri podpise miliónovej zmluvy telefonoval so ženou svojho života.
Mama hecovala Pastrňáka do multimiliónovej zmluvy: Tak už to konečne podpíš! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});