Novým lídrom súťaže je Kvasnica: Stačila mu sekunda a veteránovi uchmatol šek

Kto iný, ako Tomáš Kvasnica?! Najproduktívnejší hráč tejto aj predchádzajúcej sezóny sa stal novým lídrom súťaže o najrýchlejší gól play-off ...
  • Zdroj: SZFB/Peter Kapusta

Kto iný, ako Tomáš Kvasnica?! Najproduktívnejší hráč tejto aj predchádzajúcej sezóny sa stal novým lídrom súťaže o najrýchlejší gól play-off Fortuna florbalovej extraligy.

Kvasnica skóroval v čase 0:52 min. Na víťaza čaká prémia 500 eur! Majster bude známy najskôr 9. apríla.

„Ani sa to nejavilo nejako extra, ale keď sa naskytla šanca, pred bránkou som to trafil a loptička sa odrazila od brankára dnu. Je skvelé, že sa to podarilo. Do konca však ešte zostáva veľa zápasov, môže to dopadnúť všelijako,“ stoicky zhodnotil situáciu slovenský reprezentant.

Presne 4 641,71 eura bolo v utorok na transparentnom účte založenom v prospech dvoch rodín florbalových rozhodcov, ktoré zhodne čelia onkologickej diagnóze svojich detských členov.
Zbierka už vyniesla takmer 5-tisíc eur: K pomoci od rozhodcov sa pridali aj kluby a fanúšikovia Zobraziť článok

„Samozrejme, že sme si tú súťaž všimli. Je to super pozornosť a motivácia navyše. Na začiatku play-off sme aj skúšali skórovať čo najrýchlejšie, ale potom sme to nechali tak. Dnes sme na to vyložene nešli, nemali sme to v hlavách. A vidíte: padlo to tam!“ usmial sa Tomáš Kvasnica (19).

O jedinú sekundičku prekonal doterajšie maximum Juraja Matejku (40). Obaja hrajú za Trenčín. Kvasnica je oporou úradujúceho majstrovského klubu 1. FBC Florbal, veterán pôsobí v FBK AS, ktorý vypadol vo štvrťfinále.

V predchádzajúcom ročníku by odmenu získal Samuel Jančo zo Žiliny, ktorý vtedy v druhom stretnutí štvrťfinále proti Tsunami Záhorská Bystrica zavesil v čase 0:52 min – ako Kvasnica...

Juraj Matejka.
Súťaž o najrýchlejší gól má nového lídra: Nezmar siaha po satisfakcii Zobraziť článok

Ten v nedeľu nasmeroval svoj tím k domácemu triumfu 8:4 nad ŠK Lido Prírodovedec Bratislava. Favorizovaný 1. FBC Florbal Trenčín predtým na úvod semifinálovej série hranej na tri víťazstvá uspel ešte presvedčivejšie 10:4. V sobotu bude mať v Záhorskej Bystrici, kde „námorníci“ hrávajú, postupový mečbal.

Papierovo sa zdá, že Kvasnica v nedeľu namiesto prípadného štvrtého duelu bude mať priestor na oslavu svojich 20. narodenín.

Tomáš Kvasnica v tejto sezóne v 26 stretnutiach dosiahol 82 kanadských bodov (49+33). V ročníku 2021/2022 nazbieral v 31 dueloch 96 bodov (52+44).

V druhom semifinále medzi FK Florko Košice a spomenutým vicemajstrovským Tsunami Záhorská Bystrica je stav 1:1.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});