Nenápadný rekord brankára Jaroslava Haláka: Po skvelom výkone sa navždy zapísal do histórie NHL

Toto doposiaľ žiaden brankár v najlepšej hokejovej lige sveta nedokázal! Slovák Jaroslav Halák (37) z klubu zámorskej NHL New York Rangers ...
  • Zdroj: SITA/AP

Toto doposiaľ žiaden brankár v najlepšej hokejovej lige sveta nedokázal! Slovák Jaroslav Halák (37) z klubu zámorskej NHL New York Rangers zaznamenal čisté konto pri hladkom víťazstve 7:0 nad Nashvillom Predators a navyše si pripísal aj asistenciu. Takúto kombináciu pritom dosiahol už piatykrát v kariére, čo je najviac v histórii profiligy.

FOTOGALÉRIA: Halák sa po skvelom výkone navždy zapísal do histórie NHL

Rodený Bratislavčan zároveň dosiahol 294. triumf v základnej časti NHL a postaral sa o viacero zmien v celkových štatistikách súťaže. S 551. štartom sa vyrovnal Jocelynovi Thibaultovi na 58. mieste historického poradia a s 53. čistým kontom sa osamostatnil pred Tuukkom Raskom na 26. priečke. S celkovým počtom 14 905 zákrokov sa o tri dostal pred Jean-Sebastiena Giguerea na 54. pozíciu a s 13 asistenciami mu patrí šieste miesto aj s hviezdnym Kanaďanom Careym Pricom.

„Je to skvelý pocit zvíťaziť a ešte lepší vychytať pri tom nulu. Dnes sme však zabrali všetci ako tím. Hrali sme veľmi dobre a aj keď sme mali veľký náskok, chlapci blokovali strely a hrali tak, ako keby bolo skóre vyrovnané. Som rád, že sme získali dva body," dodal skúsený gólman, ktorý v počte duelov s čistým kontom a zároveň asistenciou prekonal zápisy Granta Fuhra, Tomáša Vokouna a Frederika Andersena. Všetci traja brankári zaznamenali takúto kombináciu štyrikrát.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});