De Marco prehovoril o vydretom triumfe v Podbrezovej: Išli sme cez bolesť

Futbalisti Slovana Bratislava sú po víťazstve 2:1 v Podbrezovej v druhom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy stále v hre o zisk majstrovského ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Futbalisti Slovana Bratislava sú po víťazstve 2:1 v Podbrezovej v druhom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy stále v hre o zisk majstrovského titulu. Na prvú Dunajskú Stredu strácajú síce štyri body, ale s týmto súperom odohrajú ešte dva vzájomné duely.

Slovanisti cestovali v nedeľu na Horehronie v nezávideniahodnej situácii, keďže mali v nohách štvrtkový duel s Bazilejom v Európskej konferenčnej lige (2:2 pp, 1:4 v rozstrele z 11 m). "Po odohraných európskych zápasoch pociťujeme únavu. Najmä po tom štvrtkovom stretnutí, kde sme hrali až 120 minút. Bol to vypätý, náročný zápas, aj po emočnej stránke. Mali sme málo času, aby sme sa dobre pripravili na Podbrezovú. Chvalabohu, ligový duel sme zvládli. Išli sme cez bolesť, cez únavu za tromi bodmi. Získali sme ich, takže môžeme byť spokojní," vyjadril sa obranca bratislavského Slovana Vernon De Marco, ktorý sa v Podbrezovej zapísal do streleckej listiny, keď otvoril skóre stretnutia.

"Chýbalo nám možno v tomto zápase viac taktiky, viazla organizácia hry, ale zvládli sme to. Konečne som strelil aj ja gól, lebo mal som pár šancí v minulých zápasoch, no nepodarilo sa mi skórovať. Som šťastný, že som mohol pomôcť mužstvu aj gólom v takomto dôležitom zápase."

Slovan sa po vypadnutí z európskej pohárovej súťaže už môže plne sústrediť na ligové zápolenia. Boj o obhajobu titulu i napriek štvorbodovej strate na Dunajskú Stredu nepovažujú "belasí" za stratený. "Hovorili sme si, že niečo zlé je na niečo dobré. To, čo sa stalo vo štvrtok, by malo byť dobrou vecou na to, aby sme získali titul. Pred nami je záverečných osem zápasov a chceme vyhrať každý jeden," prízvukuje De Marco.

Podbrezovskí futbalisti v nedeľu vzdorovali favoritovi, o možný bodový zisk ich pripravila v druhom polčase situácia, v ktorej urobil chybu brankár Richard Ludha. "Začali sme dobre, boli sme zodpovední, disciplinovaní. Hrali sme odvážne a dostali sme sa do dvoch-troch dobrých príležitostí. Inkasovali sme však najprv lacný gól po štandardke. Dalo sa to vyriešiť lepšie. Našťastie sme to ešte do prestávky zvrátili pekným gólom na 1:1. Do druhého polčasu sme vstúpili tak ako do prvého. Veľmi sa mi páčilo, ako chalani pracovali. Potom však nastala smoliarska situácia. Vladko Weiss dal loptu za obranu, ja po také lopty chodievam, učíme sa to, robíme to stále, no proste som to odkopol do útočiaceho slovanistu. Išlo to do jeho nôh namiesto do autu. Veľmi ma to mrzí, žiaľ aj to sa stáva. Je to smola. Chalani podali super výkon, ja sa im môžem iba poďakovať," opísal Ludha rozhodujúci gól Andreho Greena.

Futbalista Barcelony Franck Kessie sa teší po strelení gólu v ligovom El Clásicu  FC Barcelona – Real Madrid.
Realu sa titul vzďaľuje: Barcelona rozhodla o víťazstve v nadstavenom čase Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});