Veľký večer brankára Haláka: Vychytal nulu a ešte k tomu pridal aj toto

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák (37) si prvýkrát v sezóne udržal čisté konto. V noci na pondelok pomohol v NHL 22 zákrokmi ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák (37) si prvýkrát v sezóne udržal čisté konto. V noci na pondelok pomohol v NHL 22 zákrokmi k víťazstvu New Yorku Rangers nad Nashvillom 7:0.

FOTOGALÉRIA: Jaroslav Halák

Dosiahol prvý shutout po vyše dvoch rokoch, navyše si pripísal aj asistenciu a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Jednu asistenciu zaznamenal aj obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay však podľahla New Jersey 2:5.

Halák, ktorý dostal tentoraz prednosť v bránke pred Igorom Šesťorkinom, bol veľkou oporou svojho tímu a deviatykrát v sezóne priviedol svoje mužstvo k víťazstvu. Predtým naposledy udržal "nulu" 11. marca 2021, keď ešte obliekal dres Bostonu. Rangers položili základ triumfu už v prvej tretine, v ktorej nadelili "predátorom" poltucet.

Na snímke radosť hráčov Nových Zámkov.
Nové Zámky nedovolili Zvolenu získať mečbal, Banská Bystrica sa ujala vedenia Zobraziť článok

"Som si istý, že chalani chcú ukázať, že máme skvelý tím a že túžime po väčšom úspechu. Ja som sa snažil baviť hokejom. Dnes večer to bol vynikajúci kolektívny výkon počas celých 60 minút," povedal pre zámorské médiá Halák, ktorý si zaknihoval 53. čisté konto v profiligovej kariére.

Osamostatnil sa ním na 25. mieste historickej tabuľky, keď sa odpútal od bývalého spoluhráča z Bostonu Tuukku Raska. Tešil sa z 294. výhry v NHL. Asistenciu si pripísal pri prvom góle, ktorý dal český center Filip Chytil už v 3. minúte. K'Andre Miller sa na vysokom víťazstve podieľal dvomi gólmi a dvomi asistenciami a stal sa prvým obrancom v histórii "jazdcov", ktorý zaznamenal štyri kanadské body v jednej tretine. Artemij Panarin pridal gól a dve asistencie, Mika Zibanejad mal bilanciu 1+1.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Starosti Calzonu pred štartom kvalifikácie: Kapitán Škriniar má zdravotné problémy! Zobraziť článok

Devils potiahol proti Tampe švédsky krídelník Jesper Bratt, ktorý zažiaril hetrikom. Černák asistoval pri druhom góle Tampy, odohral 17:44 min. so ziskom plusového bodu, prezentoval sa jednou strelou na bránku, bodyčekom a zblokovanou strelou. Jeho krajan v drese New Jersey Tomáš Tatar nebodoval, počas 12:28 min. vyslal jednu strelu a rozdal dva hity.

Washington v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehral na ľade Minnesoty 3:5. Hetrik dosiahol v domácom drese Matt Boldy, dva góly hostí dal Alexander Ovečkin a pridal aj asistenciu. Fehérváry odohral 21:11 min. a mal dva mínusové body.

Boston potvrdil pozíciu najlepšieho tímu ligy, keď na ľade Buffala uspel jednoznačne 7:0. O sedem gólov hostí sa postaralo sedem rôznych strelcov, Jake DeBrusk sa blysol štyrmi (1+3) a Patrice Bergeron tromi (1+2) bodmi. Druhé čisté konto za sebou s 26 zákrokmi vychytal brankár Jeremy Swayman.

Hráči Vegas rozdrvili Columbus 7:2, v drese Golden Knights zaznamenal Jack Eichel hetrik, Alex Pietrangelo si pripísal štyri asistencie.

Výsledky:

Buffalo - Boston 0:7 (0:3, 0:1, 0:3)

Góly: 1. Bergeron (Marchand, DeBrusk), 10. Hathaway (Zbořil, Clifton), 12. DeBrusk (Coyle, Clifton), 28. H. Lindholm (DeBrusk, Bergeron), 51. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 52. Coyle (McAvoy, Frederic), 58. McAvoy (Bertuzzi, DeBrusk).

Minnesota - Washington 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)

Góly: 1. Boldy (M. Johansson, F. Gaudreau), 5. Boldy (M. Johansson, J. Eriksson Ek), 31. Reaves (Hartman, Shaw), 44. Duhaime (Sundqvist), 54. Boldy – 26. Ovečkin (Sandin), 53. Ovečkin (Wilson, D. Strome), 57. D. Strome (Wilson, Ovečkin).

Vegas - Columbus 7:2 (1:0, 4:1, 2:1)

Góly: 6. Kessel (Dorofejev, R. Smith), 31. Eichel (Martinez, Pietrangelo), 33. Dorofejev (Kessel, Pietrangelo), 37. Whitecloud (Howden, Theodore), 37. Eichel (Pietrangelo), 45. Cotter (Stephenson, Pietrangelo), 52. Eichel (Marchessault, McNabb) – 21. Marčenko (Gudbranson, Laine), 58. L. Foudy (Berni, Laine).

NY Rangers - Nashville 7:0 (6:0, 1:0, 0:0)

Góly: 3. Chytil (K. Miller, Halák), 8. Zibanejad (Panarin), 9. Motte (Trouba, K. Miller), 10. K. Miller (Trocheck, Panarin), 11. Panarin (Fox, Zibanejad), 14. K. Miller (Kakko, Goodrow), 30. Kreider (Trocheck, Trouba).

St. Louis - Winnipeg 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 5. Kapanen (Leddy), 31. N. Walker (Faulk, L. Brown), 52. Vrána (Kapanen).

Tampa Bay - New Jersey 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Góly: 4. Kučerov (Stamkos), 27. Killorn (Černák, Cirelli) – 27. Bratt (Hischier, Severson), 30. Bratt (Siegenthaler, Hamilton), 33. Hischier (Hamilton), 50. N. Foote (Šarangovič, Bahl), 60. Bratt (Meier).

Anaheim - Vancouver 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 54. R. Strome (Terry) – 10. J. Miller (Q. Hughes, E. Pettersson), 22. E. Pettersson (Q. Hughes, J. Miller).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});