Fantastická šnúra DAC bez prehry trvá, neprerušil ju ani trnavský Spartak

Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali v dueli 2. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad Spartakom Trnava 3:1 a udržali ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali v dueli 2. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad Spartakom Trnava 3:1 a udržali si štvorbodový náskok na čele tabuľky pred Slovanom Bratislava. V lige neprehrali už 17 duelov za sebou.

FOTOGALÉRIA: Dunajská Streda - Trnava

V krajskom derby otvoril v 39. minúte skóre hlavou Gavrič, po 35 sekundách druhého polčasu zvýšil Káčer strelou z 20 metrov na 2:0. Spartak znížil v 72. minúte, keď po rohovom kope Twardzika hlavou poslal do bránky loptu Taiwo, no triumf lídra tabuľky potvrdil v závere Szánthó.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava 3:1 (1:0)
Góly:
39. Gavrič, 46. Káčer, 86. Szánthó – 72. Taiwo. Rozhodovali: Smolák – Hancko, Jekkel, ŽK: Káčer - Bukata, Taiwo, 7390 divákov.

DAC: Petráš - Pinto, Risvanis, Kružliak, Andzouana - Káčer, Ramadan (82. Szánthó), Dimun–Blackman (82. Muhamedbegović), Krstović (90. Kalmár), Gavrić (64. Nebyla)

Trnava: Vantruba - Koštrna, Štetina, Kóša, Twardzik - Savvidis–Bukata (46. Procházka), Paur (46. Štefánik)– Daniel (68. Ristovski), Taiwo, Ofori (5. Iván, 68. Azevedo)

Hlasy po zápase:
Adrián Guľa, tréner DAC:
"Cenné víťazstvo pre chlapcov, ďakujem im za odhodlanie, nasadenie. Zápas mal slušné parametre, Trnava bola dobre pripravená. Na začiatku sa im darilo blokovať naše úsilie, potrebovali sme trochu času, aby sme sa dostali do zápasu. Bolo dôležité, že do polčasu sme išli do vedenia, museli sme byť trpezliví. V druhom polčase sa nám podarilo streliť dôležitý druhý gól. Trnava sa nevzdávala, po kontaktnom góle sme zmenili rozostavenie na troch stopérov. Szánthó úžasne trafil loptu a pridal dôležitý gól. V Banskej Bystrici sa mu to nepodarilo, teraz áno. Divákom ďakujem za podporu."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Darovali sme góly domácim. Od začiatku bolo cítiť z našej hry, že sme chceli hrať otvorený futbal a chceli sme zvíťaziť. Napádali sme súpera vysoko, nútili sme domácich nakopávať vysoké lopty. Nemali sme kvalitu na zakončenie protiútokov, hráči si dnes pomýlili priestory, ale takto hrať nechceme. Urobili sme veľké chyby a Dunajská Streda to potrestala peknými gólmi. Vrátili sme sa do zápasu, urobili sme opäť obrovskú chybu a bolo rozhodnuté."

Ivan Galád bol v závere pozápasovej tlačovej konferencie voči svojmu náprotivkovi náležite kritický.
Ivana Galáda nahneval tréner Ružomberka: Volať nášmu hráčovi? Toto sa nerobí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});