Najväčšie hviezdy sezóny: Shiffrinová a Odermatt prepisovali rekordy

Obaja vynikali nie o jednu, ale aj o tri hlavy nad svojimi súpermi a právom sú najväčšími hviezdami sezóny Svetového pohára v zjazdovom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Obaja vynikali nie o jednu, ale aj o tri hlavy nad svojimi súpermi a právom sú najväčšími hviezdami sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Mikaela Shiffrinová (28) a Marco Odermatt (25) sa dušujú, že rekordy, ktoré túto zimu prekonali, nerátajú.

FOTOGALÉRIA: Shiffrinová - Odermatt

Každý z nich dal jedno číslo, pred ktorým treba dať naozaj klobúk dole. V prípade americkej hviezdy to je číslo 88. To je počet Shiffrinovej víťazstiev v SP v kariére. To 88. v poradí pridala v nedeľu ako bodku za zimou, v ktorej jej vyšlo hádam všetko, čo si želala, a opäť sa o jeden krok priblížila k okrúhlej stovke, ktorú jej predpovedal ten, ktorého zosadila z trónu - legendárny Švéd Ingemar Stenmark.

„Dnes to boli skvelé preteky. Druhé kolo bolo náročné, dievčatá poriadne bojovali. Teraz pôjdem naspäť do Ameriky a strávim nejaký čas na pláži,“ povedala po pretekoch v rozhovore, ktorý s ňou urobil jej priateľ a taktiež elitný lyžiar Aleksander Aamodt Kilde z Nórska. Mikaela získala veľký glóbus a dva malé, jeden za slalom a jeden za obrovský slalom.

Petra Vlhová po víťazstve v Soldeu v slalome.
Vlhová sa na Shiffrinovú nechytá! Jej príjmy z odmien sú najslabšie za posledné roky Zobraziť článok

V prípade nenápadného švajčiarskeho mladíka to je číslo 2 042. To je počet Odermattových bodov, ktoré získal za jednu sezónu, a vymazal tým legendárneho Rakúšana Maiera, ktorý tomuto rebríčku kraľoval od roku 2000, keď získal 2 000 bodov.

„Kvôli rekordu som bol v sobotu nervóznejší než zvyčajne,“ priznal Odermatt, ktorý obhájil celkové prvenstvo a získal aj malé glóbusy za obrovský slalom a super-G. Obe disciplíny rovnako ovládol na majstrovstvách sveta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});