Saganovi posledný tanec na Miláno - San Remo nevyšiel: V cieli ho utešil syn Marlon!

Chcel zvíťaziť, no neustál kľúčový kopec! Cyklista Peter Sagan si brúsil zuby na víťazstvo v sobotňajšej klasike Miláno - San Remo, nakoniec ...
  • Zdroj: TASR

Chcel zvíťaziť, no neustál kľúčový kopec! Cyklista Peter Sagan si brúsil zuby na víťazstvo v sobotňajšej klasike Miláno - San Remo, nakoniec však z toho bolo až 44. miesto.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Prestížneho triumfu na tomto jarnom monumente sa tak nedočkal ani na posledný pokus v kariére. V cieli ho však čakalo jeho najväčšie víťazstvo – syn Marlon (5).

Sagan stratil kontakt s najlepšími pri stúpaní na slávne Poggio, po ktorom šance na jeho výhru klesli na minimum. Prvý monument sezóny sa išiel v príjemnom slnečnom počasí, s teplotami okolo 14 stupňov Celzia.

Na konci dňa sa z triumfu radoval holandský cyklista Mathieu van der Poel. Jazdec stajne Alpecin-Deceuninck sa presadil na klesaní z Poggia a do cieľa 294 km dlhej trate z Abbiategrassa prišiel v čas 6:25:23 hodiny. Druhý finišoval domáci Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) a tretí skončil Belgičan Wout van Aert (Jumbo-Visma).

„Dnes to bol skvelý scenár, už na Cipresse som mal výborné postavenie, ale fúkal protivietor. Na Poggiu som sa cítil dobre a naplánoval som si tam útok. Našťastie som tam získal malý náskok. Sú to preteky, ktoré som chcel veľmi vyhrať, a som rád, že sa to podarilo. Sústredil som sa na to už počas jarných tréningov,“ povedal Van der Poel v televíznom rozhovore. Holanďan sa tak vďaka triumfu vyrovnal svojmu starému otcovi Raymondovi Poulidorovi, ktorý vyhral Miláno - San Remo pred 62 rokmi.

Samotný Sagan zhodnotil celé podujatie len stručne na sociálnych sieťach. „Ťažké preteky, ale vždy špeciálne! Miláno San Remo mi bude chýbať,“ napísal trojnásobný majster sveta, ktorého fanúšik v cieli nafotil ruka v ruke so synom Marlonom. Dojímavý záber zo sociálnych sietí hovorí jasnou rečou – malý potomok je Tourminátorovo najväčšie víťazstvo!

MMA zápasníka Gábora Borárosa už oficiálne vyšetruje polícia.
Tipsport potvrdil, že trestné oznámenie na podozrivý zápas je podané: Borárosa vyšetruje polícia! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});