Ibrahimovič vytvoril rekord Serie A: Pomohla k tomu opakovaná penalta!

Zlatan Ibrahimovič je najstarší strelec v histórii talianskej Serie A. Švédsky futbalový útočník skóroval z penalty v sobotňajšom zápase ...
  • Zdroj: TASR/AP

Zlatan Ibrahimovič je najstarší strelec v histórii talianskej Serie A. Švédsky futbalový útočník skóroval z penalty v sobotňajšom zápase s Udinese, no nezabránil prehre 1:3.

Štyridsaťjedenročný Ibrahimovič nastúpil v základnej zostave svojho tímu prvýkrát od januára minulého roku a v nadstavenom čase prvého polčasu sa dostal k pokutovému kopu. Prvý pokus mu chytil brankár Marco Silvestri, no po pár minútach zaúradoval VAR a penalta sa pre skorý pohyb domácich hráčov do šestnástky opakovala. "Ibra" si postavil loptu aj druhýkrát a napálil ju pod brvno.

Švédsky útočník skóroval vo veku 41 rokov a 166 dní a zobral tak strelecký rekord bývalému obrancovi AC Miláno Alessandrovi Costacurtovi. Ani jeho gól na 1:1 však nepomohol AC k bodom, keďže ešte v nadstavení prvého polčasu poslal domácich znovu do vedenia Beto a v 70. minúte rozhodol Kingsley Ehizibue. "Keď hrá tím takto, znamená to, že tréner neodviedol svoju prácu. Hrali sme pod našu úroveň," neskrýval sklamanie kouč AC Stefano Pioli.

Radosť Greguša (vpravo) po víťaznom  góle, teší sa s ním Duda.
Ján Greruš zmenil dres: Ostáva v zámorskej MLS! Zobraziť článok

Jeho náprotivok Andrea Sottil nevydržal na lavičke ani do konca prvého polčasu, keďže po opakovanej penalte AC neudržal nervy na uzde a za protesty dostal červenú kartu. Jeho zverenci však doviedli duel do úspešného konca a pripísali si prvý domáci triumf v lige od polovice septembra, keď zdolali Inter 3:1.

"Je to skvelé víťazstvo. Prežívame ťažké obdobie, no tvrdo sme pracovali a zaslúžili sme si to. Ideme správnym smerom a musíme v tom pokračovať. Zostáva jedenásť zápasov a veríme si na každého súpera," uviedol pre Sky stredopoliar Roberto Pereyra.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});