Dobrá správa na Slovensko: Peter Sagan nekončí!

Napriek tomu, že cyklista Peter Sagan (33) je už dávno za vrcholom svojej slávy, humor a dobrá nálada ho neopúšťa.
  • Zdroj: SITA/AP

Napriek tomu, že cyklista Peter Sagan (33) je už dávno za vrcholom svojej slávy, humor a dobrá nálada ho neopúšťa.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Tourminátor rozdával úsmevy aj pred sobotňajším jarným monumentom Miláno - San Remo, hoci mu išlo o veľa – na posledný pokus chcel ukoristiť triumf, ktorý mu v zbierke chýba. A po včerajšku bude chýbať...

Sagan sa už na začiatku tejto sezóny netajil tým, že chcel v sobotu zo všetkých síl ukoristiť významný monument, ktorý mu v jeho kariérnej zbierke doteraz chýbal.

Pred štartom samotných pretekov však pridal do „stávky” ešte čosi navyše. „Ak tu vyhrám, okamžite ukončím kariéru! Nie. Žartujem... Možno. Najprv sa pozrime, čo sa stane. Najskôr to skúsime vyhrať, potom sa rozhodnem,“ uviedol Sagan s obrovským úsmevom na tvári pre portál cyclingnews a neskoršie dodal vážnejšie.

„Miláno - San Remo je skôr lotéria a o všetkom sa rozhoduje v posledných piatich kilometroch, takže nie je čas na opravu chýb, ktoré urobíte, alebo na zvrátenie, ak máte nejakú mechaniku alebo problém. Miláno - San Remo je všetko alebo nič,“ poznamenal trojnásobný majster sveta a pridal ešte aj zopár viet na margo odchodu z profesionálneho pelotónu.

Chcem, aby môj odchod do cyklistického dôchodku bol chvíľou šťastia, nie smútku. Spomínam si skôr na tie najlepšie momenty a víťazstvá ako na pády a zlé momenty. Dúfam, že som v poslednom desaťročí zanechal svoju stopu v športe. Trochu som sa zabavil a snažil som sa zabaviť aj ľudí,“ dodal Sagan.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});