Oficiálna rozlúčka so zosnulým reprezentantom Ghany: Nechýbali politické špičky krajiny vrátane prezidenta

Ani prezident Ghany Nana Akufo-Addo, viceprezident Mahamudu Bawumia, bývalá hlava štátu John Mahama a viacerí ministri nechýbali na oficiálnej ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Ani prezident Ghany Nana Akufo-Addo, viceprezident Mahamudu Bawumia, bývalá hlava štátu John Mahama a viacerí ministri nechýbali na oficiálnej rozlúčke so zosnulým futbalistom.

Ani prezident Ghany Nana Akufo-Addo, viceprezident Mahamudu Bawumia, bývalá hlava štátu John Mahama a viacerí ministri nechýbali na oficiálne rozlúčke so zosnulým futbalistom Christiana Atsua, ktorý vo veku 31 rokov tragicky zahynul počas silného zemetrasenia v Turecku v úvode februára.

Telo niekdajšieho krídelníka našli až po takmer dvoch týždňoch od katastrofy pod troskami zrúteného domu a následne ho repatriovali do rodnej Ghany. Atsu od septembra 2022 pôsobil na klubovej úrovni v tureckom Hatayspore.

Christian Atsu pôsobil do Hataysporu prišiel po pôsobení v saudskoarabskom klube Al Raed. Okrem spomenutých tímov v minulosti hrával aj za portugalské družstvá FC Porto a Rio Ave, anglické kluby Newcastle United, FC Everton a Bournemouth či španielsku Málagu a holandský Arnhem.

Za reprezentačný tím Ghany nastúpil v 65 dueloch, v ktorých zaznamenal deväť presných zásahov. Zahral si na MS 2014 v Brazílii. Bývalého futbalistu pochovajú v rodnom meste Ada Foah na juhu Ghany.

Pri februárovom zemetrasení s magnitúdom 7,8 prišlo o život viac ako 55-tisíc ľudí. Otrasy spôsobili zrútenie tisícok budov vo viacerých mestách od sýrskeho Aleppa a Hamá po turecký Diyarbakir viac ako 330 kilometrov na severovýchod.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});