Organizácia Špeciálne olympiády Slovensko má 30! Veselý deň v Eláne

Tento deň má v kalendári organizácie Špeciálne olympiády Slovensko svoje stále miesto. Deň mladých športovcov pre deti od 2 do 12 rokov ...
  • Zdroj: Špeciálne olympiády Slovensko

Tento deň má v kalendári organizácie Špeciálne olympiády Slovensko svoje stále miesto. Deň mladých športovcov pre deti od 2 do 12 rokov s aj bez intelektuálneho znevýhodnenia si pár hodín v Športovej hale Elán v Bratislave užíva už niekoľko rokov. Naposledy vo štvrtok si všetci užili rôzne zábavné a športové výzvy. Veľa sa naučili i užili si veľa zábavy.

FOTOGALÉRIA: Hnutie Špeciálne olympiády Slovensko má 30!

Špeciálne olympiády Slovensko (ŠOS) sa venujú športovcom s intelektuálnym znevýhodnením všetkých vekových kategórií. Cieľom programu Mladí športovci je naučiť deti základné športové zručnosti ako beh, kopanie, hádzanie, úchopy, chytanie a rovnováha.

„Máme skúsenosť, že s farebnými a zábavnými pomôckami sú pre deti tieto športové aktivity ešte atraktívnejšie. Teší ma, že sme aj tento rok vytvorili inklúziu a spoločne si zašportovalo viac ako 40 detí s a bez intelektuálneho znevýhodnenia,“ spustila Eva Gažová, národná riaditeľka ŠOS, ktorá sa pochválila aj medzinárodným záberom dňa plného zábavy v Eláne. „A mali sme tu aj športovcov z Ukrajiny, ktorých podporujeme od vypuknutia konfliktu. Všetkým pomáhali tiež dobrovoľníci z USA, boli to študenti zo strednej prestížnej školy Hotchkiss, ktorá nás podporuje v pomoci ukrajinským utečencom,” pokračovala E. Gažová, ktorá je rada, že stále viac rodičov detí s intelektuálnym znevýhodnením prichádza na to, že šport patrí do života takýchto detí a pomáha im.

„Mnohí rodičia, ktorí majú deti s autizmom, Downovým syndrómom či iným intelektuálnym znevýhodnením často nevedia, že práve cestou športu by sa mohli oveľa lepšie rozvíjať. Radi im však poskytneme všetky informácie a oboznámime ich s tým, ako by sa mohli stať súčasťou našej organizácie,” dodala ešte šéfka organizácie, ktorá tento rokoslavuje 30. výročie založenie a môže sa pochváliť tým, že v súčasnosti má vyše 3 000 členov, ktorí sa venujú až 22 športom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});