Fantastická Petra Vlhová! V prvom kole sa blysla suverénne najrýchlejšou jazdou

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej pätnástke 1. kola sobotného finálového slalomu Svetového pohára.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej pätnástke 1. kola sobotného finálového slalomu Svetového pohára.

V andorrskom Soldeu viedla o 32 stotín sekundy pred Chorvátkou Leonou Popovičovou, tretia bola Švédka Anna Swennová Larssonová s mankom 56 stotín. Držiteľka malého glóbusu a celková víťazka SP, Američanka Mikaela Shiffrinová figurovala priebežne na štvrtom mieste (+0,59).

FOTOGALÉRIA: Fantastická Petra Vlhová!

Dvadsaťsedemročná slovenská reprezentantka otvorila preteky v hornej plochej časti držala rytmus. Aj po prechode do strminy mala plynulé oblúky a rutinérsky si poradila aj s dvoma extrémne zatvorenými bránkami. Jubilejný 200. štart v kariére SP jej v prvej jazde vyniesol veľmi dobrú pozíciu na druhé víťazstvo sezóny, 2. kolo je naplánované na 13.30 h.

Shiffrinová viedla po troch medzičasoch, na všetkých tesne. V dolnej časti však zaváhala, urobila niekoľko chýb a stratila tam viac ako sedem desatín. Prekonali ju Swennová Larssonová a Popovičová, ktorým lepšie vyšla záverečná časť prvého kola. Viac ako sekundu stratila piata Wendy Holdenerová.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});