Koniec Lewisa Hamiltona v Mercedese? Šéf stajne pripustil možnú šokujúcu alternatívu

Čo ďalej? Sedemnásobnému majstrovi Lewisovi Hamiltonovi končí po sezóne zmluva. Šéf tímu Toto Wolff síce údajne nemá obavy, že by hviezdny ...
  • Zdroj: TASR/AP

Čo ďalej? Sedemnásobnému majstrovi Lewisovi Hamiltonovi končí po sezóne zmluva. Šéf tímu Toto Wolff síce údajne nemá obavy, že by hviezdny jazdec Formuly 1 neprdĺžil kontrakt, ale zároveň pripustil možnosť, že Hamilton v nasledujúcich rokoch opustí Mercedes, pokiaľ sa nezlepší výkonnosť monopostu.

FOTOGALÉRIA: Lewis Hamilton

Toto Wolff je stopercentne presvedčený, že Hamilton tento rok podpíše novú zmlvu, ale vzdialenejšia budúcnosť, je vo hviezdach. „Pokiaľ chce vyhrať ďalší titul majstra sveta, musí si byť istý, že má dobré auto. Ak mu to ale nezaistíme, poobzerá sa inde," povedal šéf Mercedesu pred Veľkou cenou Saudskej Arábie. „Nemyslím si však, že to urobí teraz, ale pokiaľ sa tak stane o rok alebo o dva, nebudem sa môcť čudovat," upresnil podľa webu eurosport.com. 

Britský jazdec skončil v minulom ročníku až na šiestom mieste v celkovom poradí. Vôbec prvýkrát v kariére za celý rok neovládol ani jedny preteky. Jeho maximom bolo päť druhých miest.

Úradujúci majster sveta Max Verstappen z tímu Red Bull zajazdil najrýchlejší čas v prvom voľnom tréningu na Veľkú cenu Saudskej Arábie.
Prvý tréning na Veľkej ceny Saudskej Arábie pre Verstappena Zobraziť článok

​„Lewis je momentálne vo fáze kariéry, keď si veríme. Vytvorili sme si medzi sebou skvelé puto a nemáme dôvod o sebe pochybovať, aj keď je to náročné," pripustil Wolff, ktorý dúfa v zlepšenie. „Bude to pekné, keď sa dostaneme z tohto útlmu a vrátime sa k solídnym výkonom," želá si na záver si šéf Mercedesu. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});