Výhra náplasťou na bolesť: Slovák skončil s deviatimi stehmi a dvoma nalomenými zubmi!

Hokejisti HC Košice potvrdili v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy pozíciu favorita, keď na domácom ľade zdolali HK Nitra ...
  • Zdroj: TASR - Roman Hanc

Hokejisti HC Košice potvrdili v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy pozíciu favorita, keď na domácom ľade zdolali HK Nitra 5:2. Dôležitý prvý bod v sérii potešil aj domáceho útočníka Mareka Slováka, ktorý si z duelu odniesol deväť stehov a dva nalomené zuby. Tréner hostí Antonín Stavjaňa priznal, že jeho tím si za predvedený výkon nezaslúžil zvíťaziť.

Košičania pokračovali vo víťaznom ťažení a v súčte so záverom základnej časti zvíťazili už v deviatom zápase za sebou. V nedávnych dueloch sa viackrát prezentovali slabšou úvodnou tretinou, po ktorej rozhodli o víťazstve v prostrednej časti. Tak tomu bolo aj v úvodnom štvrťfinále, v ktorom od 4. minúty prehrávali gólom Filipa Bajteka. Vyrovnali v 26. a o desať minút neskôr už viedli trojgólovým rozdielom (4:1). "Spočiatku bolo cítiť, že sme dlhšie nehrali zápas. Od druhej tretiny sme už predviedli hokej, ktorý vieme hrať. Mali sme dobré držanie puku, nerobili sme zbytočné chyby, z ktorých by boli prečíslenia. Máme prvý bod a teraz si musíme dobre oddýchnuť a pripraviť sa na druhý zápas," povedal Slovák, ktorého v prvej tretine zranil obranca hostí Luke Green. Košický útočník si po jeho zásahu hokejkou odniesol krvavú ranu. "Netreba v tom hľadať úmysel. Robil všetko pre to, aby dostal puk spred bránky. Hneď som vedel, že sa mi valí krv. Cítil som, že to tečie, no zostal som na mieste, aby nebola celá plocha od krvi, preto som počkal na uterák. V tom adrenalíne som to až tak necítil, no uvidíme, čo bude zajtra," poznamenal Slovák pri poznámke o možnom použití ochranného košíka v ďalších zápasoch. Nepríjemný moment sledovalo viacero členov jeho rodiny: "Dnes som tu mal rodičov, netere s priateľmi aj partnerku s dvomi deťmi. Nuž, spýtam sa ich, či tŕpli alebo im to bolo jedno," dodal Slovák s úsmevom.

Radosť hráčov HC Slovan Bratislava.
Slovan aj Košice prehrávali, ale do štvrťfinále vstúpili víťazne Zobraziť článok

Podľa košického útočníka Patrika Rogoňa bolo dôležité, že sa domáci tím napriek inkasovanému gólu vrátil k hre, ktorá ho zdobila v nedávnych zápasoch. "Chceli sme v tom pokračovať aj v tomto stretnutí. Vieme, že každý zápas je iný. Väčšinu prvej tretiny sme boli v súperovom pásme, po inkasovanom góle sme možno trochu znervózneli, ale od druhej tretiny to už išlo," povedal Rogoň, ktorého brankár Nitry Libor Kašík po piatom inkasovanom góle podrazil hokejkou: "Play off je hra emócií, nevydržal to. Mňa tam môžu biť koľko chcú. Musíme chodiť k jeho bránke, znervózňovať ho." Košičania sa nenechali rozhodiť ani gólom Lukea Greena z 39. minúty. Obranca Nitry nenápadným pokusom od červenej čiary prekvapil brankára Jaroslava Janusa a upravil na priebežných 4:2. "Jaro nás podržal v iných zápasoch, tentoraz sme podržali my jeho," uviedol Rogoň.

Nitrania chceli v sérii proti Košiciam zopakovať pozitívne prvky, ktoré predviedli v kvalifikácii play off s Popradom. V nej sa prezentovali výbornou defenzívou, ktorá dovolila súperovi streliť iba dva góly v troch zápasoch. Podľa trénera Antonína Stavjaňu zaostal výkon jeho zverencov za očakávaniami. "Hodnotí sa mi to veľmi jednoducho - nemyslím si, že s týmto výkonom sme si zaslúžili zvíťaziť," povedal skúsený kormidelník a pokračoval: "Vieme, že asi ťažko prestrieľame Košice a nehráme to na sedem, osem gólov. Vieme, aké sú naše možnosti. V defenzíve musíme byť úplne iní. Dnes to nezodpovedalo play off." Nitriansky útočník Filip Bajtek strelil svoj tretí gól v sezóne, no jeho tím nezúročil dobrý rozbeh do zápasu. "Nedokázali sme celých 60 minút dodržať to, čo sme chceli. Proti tímu, ako sú Košice, nemôžeme opustiť disciplínu. Verili sme vo víťazstvo až do konca, škoda, že sme nedali kontaktný gól. Musíme sa vyvarovať hlúpych faulov a verím, že predvedieme lepší výkon," povedal Bajtek pred druhým zápasom série, ktorý je na programe v sobotu o 17.00 h opäť v košickej Steel aréne.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});