Peter Sagan si brúsi zuby na dnešný monument: Miláno - San Remo chcem konečne ovládnuť!

Tento triumf mu v kariére chýba. Cyklista Peter Sagan (33) dnes nastúpi na štart prestížnej klasiky Miláno - San Remo, o ktorej hlási, že je jeho hlavným jarným cieľom. Tourminátor v minulosti absolvoval slávny monument už dvanásťkrát, z čoho dvakrát bol druhý a päťkrát štvrtý. Len to víťazstvo nie a nie prísť...

FOTOGALÉRIA: Dokáže dnes Peter zvíťaziť na trinásty pokus?

Nie štvrtý titul majstra sveta, ani ôsmy zelený dres na Tour de France. Slovenský cyklista si v tomto roku brúsi zuby na dnešnú jarnú klasiku Miláno - San Remo! „Tento triumf mi v kariére ešte chýba,“ vyjadril sa Sagan pred samotnými pretekmi ešte na začiatku tejto sezóny. Trojnásobný majster sveta však v poslednom čase neprežíva najlepšie obdobie. Jeho výsledky už dávno nepripomínajú neohrozeného cyklistického šampióna s dynamitom v nohách. Ak bude chcieť preto dnes zvíťaziť, určite to nebude mať zadarmo.

„Rád by som vyhral tieto preteky. Ak by sa mi to podarilo, moje klasikárske úspechy by boli kompletné,“ zasníval sa Sagan, pre ktorého vlani sa toto podujatie neskončilo zrovna najšťastnejším spôsobom. Asi 30 kilometrov pred cieľom mu totiž spadla reťaz. Nešla nahodiť naspäť, a tak musel meniť aj bicykel. Do cieľa prišiel so šesťminútovou stratou na 92. priečke. Je to jeho najhorší výsledok na Miláno - San Remo, napriek tomu však nezúfa. „Sú to ľahké preteky, ale ťažké je na nich uspieť. Môžem vyhrať monument, prečo nie, nič nie je nemožné,“ uzavrel Sagan.

Budúcoročné cyklistické preteky Tour de France ukončí individuálna časovka z Monaca do Nice, kde podujatie vyvrcholí na historickom námestí Place Masséna.
Predstavili trasu Tour de France 2024: Štart v Taliansku, cieľ v Nice Zobraziť článok

Tourminátor na „La Classicissima”:

2022:92. miesto

2021: 4. miesto

2020: 4. miesto

2019: 4. miesto

2018: 6. miesto

2017: 2.miesto

2016: 12. miesto

2015: 4. miesto

2014: 10. miesto

2013: 2. miesto

2012: 4. miesto

2011: 17. miesto

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});