Prehra s Brightonom mu zlomila krk: Tréner Vieira na lavičke Crystal Palace končí

Vedenie londýnskeho futbalového klubu Crystal Palace v piatok odvolalo trénera Patricka Vieiru (46) a ďalších troch členov jeho trénerského ...
  • Zdroj: SITA/AP

Vedenie londýnskeho futbalového klubu Crystal Palace v piatok odvolalo trénera Patricka Vieiru (46) a ďalších troch členov jeho trénerského tímu.

Dôvodom sú zlé výsledky mužstva, ktoré v tabuľke Premier League balansuje na hrane zostupu.

"Toto ťažké rozhodnutie bolo prijaté s obrovskou ľútosťou. Výsledky v uplynulých mesiacoch nás postavili do neistej ligovej pozície. Cítili sme, že na to, aby sme si udržali status v Premier League, je nevyhnutná zmena," citovala predsedu predstavenstva Stevea Parisha agentúra AFP. Klub zároveň oznámil, že proces hľadania Vieirovho nástupcu sa už začal.

Adriánovi Chovanovi  sa o inkasovanom góle bude ešte dlho snívať.
Tvrdé slová na adresu brankára Slovana: Fanúšikovia už majú Chovana dosť Zobraziť článok

Vieira bol vo funkcii hlavného trénera dvadsať mesiacov. V uplynulej sezóne tím doviedol k 12. miestu v lige a do semifinále Pohára FA. "Patrickov vplyv od nástupu v lete 2021 bol významný a ja i všetci kolegovia si ho veľmi vážime. Klubu odovzdal všetko a ďakujeme jemu a jeho tímu za ich službu," dodal Parish.

Poľský Lech Poznaň s dvojicou slovenských hráčov mieri do štvrťfinále EKL.
Štvrťfinále EKL si zahrajú aj dvaja Slováci, Villarreal prekvapivo končí Zobraziť článok

Odchod 46-ročného kouča prišiel po stredajšej prehre Palace s Brightonom 0:1. Londýnsky klub nevyhral v roku 2023 ani jeden zápas, naposledy vybojoval tri body 31. decembra v dueli s Bournemouthom (2:0). Tím momentálne figuruje na dvanástej priečke tabuľky, no od zóny zostupu ho delia len tri body.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});