Tvrdé slová na adresu brankára Slovana: Fanúšikovia už majú Chovana dosť

Mali to rozohrané skvelo. Keď v 17. min Juraj Kucka pridal druhý gól a Slovan viedol v odvete štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Mali to rozohrané skvelo. Keď v 17. min Juraj Kucka pridal druhý gól a Slovan viedol v odvete štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy nad Bazilejom 2:0, iba málokto na Tehelnom poli neveril, že do Slovan nepostúpi medzi osmičku najlepších.

FOTOGALÉRIA: Adrián Chovan

Lenže hostia v druhom polčase najskôr znížili, v nadstavenom čase potom vyrovnali a vynútili si predĺženie. A práve gól v nadstavenom čase druhého polčasu bol kľúčovým momentom. Slovan ho totiž inkasoval po školáckej chybe brankára Adriána Chovana (27).

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Sklamaný tréner Weiss po vypadnutí: Je to pre nás športová tragédia Zobraziť článok

Švajčiarske médiá nazvali strelu z 25 metrov, ktorú vyslal Zeki Amdouni, strelou zo zúfalstva. Lopta ale pred Chovanom skočila a brankár belasých ju pustil za svoj chrbát. „Bola to strela, ktorú musí chytiť aj dorastenec,“ okamžite sa po zápase pustili do gólmana fanúšikovia belasých. „Nevadí, veď Aďo je dobrý chlapec,“ pridal sa na sociálnej sieti ďalší sklamaný fanúšik. Narážal tak na slová trénera Vladimíra Weissa st. po zápase.

Futbalista Slovana Malik Abubakari sa teší po strelení úvodného gólu.
Konferenčná liga: ONLINE prenos zo zápasu ŠK Slovan – FC Bazilej Zobraziť článok

„Aďo musí takú strelu chytiť. Bol to lacný gól z dvadsiatich metrov. Je výborný človek aj dobrý chlapec a brankár. Pred zápasom som mu povedal, že si možno trochu viac zachytá. Nestalo sa. Jednu šancu chytil, ale v takomto momente musí mužstvo podržať. Nikto ho však nezatracuje,“ vravel emotívne po zápase Weiss st.

Lenže fanúšikovia už majú kiksov Chovana akosi dosť. Pred týždňom v Bazileji dostal tiež lacný gól, vo finále Slovenského pohára s Trnavou si tiež neodpustil chybu.

Futbalisti Slovana reagujú po prehre v odvetnom osemfinálovom zápase Európskej konferenčnej ligy.
Slovan nezvládol záver duelu, od postupu ho delili sekundy Zobraziť článok

„Sme pokojní, keď na Chovana niekto strieľa zblízka. Ale keď lopta na neho letí dlho, je zle,“ píše ďalší fanúšik. No a množstvo ďalších fanúšik belasých by už najradšej Adriána v drese Slovana nevidelo. „Slovan by sa mal vážne obzrieť po novom, lepšom brankárovi. Chovana tu už nechceme,“ píše ďalší nahnevaný fanúšik.

Slovan napokon v penaltovom rozstrele prehral 1:4 a s Európskou konferenčnou ligou sa v teto sezóne rozlúčil.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});