Feynoord s Hanckom deklasoval Šachtar, Arsenal senzačne vypadáva

Futbalisti Sportingu Lisabon postúpili do štvrťfinále Európskej ligy. V osemfinálovej odvete vyradili lídra anglickej Premier League ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Sportingu Lisabon postúpili do štvrťfinále Európskej ligy. V osemfinálovej odvete vyradili lídra anglickej Premier League Arsenal Londýn po rozstrele z 11 metrov. V riadnom hracom čase i po predĺžení sa súboj skončil 1:1, v rozstrele portugalský klub uspel 5:4.

Arsenal sa na domácom trávniku dostal pomerne rýchlo do vedenia. V 19. min zakončil Gabriel Martinelli, jeho pokus brankár Adan zneškodnil, no lopta sa odrazila k voľnému Granitovi Xhakovi, ktorý ju nemal problém dopraviť do siete. V 62. min však zmrazil domácich priaznivcov Pedro Goncalves, ktorý vyrovnal strelou takmer z polovice ihriska, keď si všimol, že brankár Ramsdale je ďaleko od brány. V rozstrele sa pomýlil jediný hráč, na strane domácich Martinelli vo štvrtej sérii a stal sa smutným hrdinom.    

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam v zostave aj s Dávidom Hanckom si s prehľadom zaistili postup do štvrťfinále Európskej ligy. V osemfinálovej odvete na domácom ihrisku zdolali Šachtar Doneck hladko 7:1. Slovenský obranca odohral celý duel.

Líder holandskej Eredivisie si z ihriska súpera priviezol remízu 1:1, no na De Kuipe od úvodu koncertoval. V 9. min stál na konci výborne zvládnutého protiútoku mexický útočník Santiago Gimenez. Ďalší rýchly prechod do útoku predviedli domáci v 24. min a Orkun Kökcü presne namieril k žrdi - 2:0. Turecký stredopoliar vzápätí pridal ďalší presný zásah, v 38. min premenil penaltu. Feyenoord nepustil nohu z plynu ani po zmene strán a pridal ďalšie štyri góly. Dvakrát sa trafil marocký útočník Oussama Idrissi.  

Nemecký Freiburg potreboval doma vymazať proti Juventusu jednogólovú stratu, no výrazne mu skomplikoval situáciu Manuel Gulde. Nemecký obranca uvidel tesne pred prestávkou po ruke v šestnástke druhú žltú kartu a oslabil mužstvo. Pokutový kop nekompromisne premenil Dušan Vlahovič. V úplnom závere ešte pridal poistku Federico Chiesa.

Fenerbahce Istanbul bol pri odstraňovaní manka z prvého zápasu proti FC Sevilla úspešnejší, no potreboval dobehnúť stratu dvoch gólov. Prvý krok úspešne zvládol ekvádorský kanonier Enner Valencia, keď v 41. min skóroval z penalty. Druhý však už neprišiel a ďalej ide rekordný šampión súťaže.

Manchester United si na pôdu druhého sevillského tímu Betisu priniesol pohodlný trojgólový "vankúš" a duel zvládol. Náskok ešte zveľadil Marcus Rashford v 56. min presne umiestnenou strelou k žrdi spoza šestnástky. Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 17. marca o 13.00 h.

Európska liga - osemfinále, odvety:

Arsenal Londýn - Sporting Lisabon 1:1 (1:1, 1:0) - 4:5 v rozstrele z 11 m
Góly:
19. Xhaka - 62. Pedro Goncalves, ČK: 118. Ugarte (Sporting) po 2. ŽK
/prvý zápas 2:2, postúpil Sporting/      

Ferencváros Budapešť - Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)
Góly:
3. Diaby, 81. Adli
/prvý zápas 0:2, postúpil Leverkusen/

Real Sociedad San Sebastian - AS Rím 0:0
ČK: 90.+8. Fernandez (San Sebastian) po 2. ŽK
/prvý zápas 0:2, postúpil Rím/

Union Saint-Gilloise - Union Berlín 3:0 (1:0)
Góly:
18. Teuma, 63. Amani, 90.+4. Lapoussin, ČK: 80. Haberer (Union) po 2. ŽK  
/prvý zápas 3:3, postúpil St. Gilloise/

Fenerbahce Istanbul - FC Sevilla 1:0 (1:0)
Gól:
41. Valencia (z 11 m)  
/prvý zápas 0:2, postupuje Sevilla/

SC Freiburg - Juventus Turín 0:2 (0:1)
Góly:
45. Vlahovič (z 11 m), 90.+5. Chiesa, ČK: 44. Gulde (Freiburg) po 2. ŽK  
/prvý zápas 0:1, postupuje Juventus/

Betis Sevilla - Manchester United 0:1 (0:0)
Gól:
56. Rashford  
/prvý zápas 1:4, postupuje United/

Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doneck 7:1 (3:0)
Góly:
24. a 38. Kökcü, 49. a 60. Idrissi, 9. Gimenez, 64. Džahanbachš, 67. Danilo - 87. Kelsy
(za domácich D. Hancko odohral celý duel)
/prvý zápas 1:1, postupuje Feyenoord/

Futbalista Slovana Malik Abubakari sa teší po strelení úvodného gólu.
Konferenčná liga: ONLINE prenos zo zápasu ŠK Slovan – FC Bazilej Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});