Kanaďan z NHL priznal vážne psychické problémy: Nedokázal som ani jesť!

Hokej sa stal priam jeho nočnou morou! Dlhoročný hráč zámorskej NHL Slater Koekkoek priznal, že trpí vážnymi psychickými problémami.
  • Zdroj: Getty Images

Hokej sa stal priam jeho nočnou morou! Dlhoročný hráč zámorskej NHL Slater Koekkoek priznal, že trpí vážnymi psychickými problémami.

FOTOGALÉRIA: Slater Koekkoek

Z hokejovej mapy vymizol dnes 29-ročný Kanaďan v sezóne 2021/22. Dlho nikto netušil, kam hráč s vyše 200 štartmi medzi svetovou elitou vymizol. Odhalenie prišlo iba v týchto dňoch. „Rad by som s vami zdieľal môj príbeh. Skončil som s hokejom, pretože som došiel do bodu, kedy bolo neznesiteľné a nezdravé hrať. V prípade, ak by sa niekto za svoju úzkosť hanbil, majte na pamäti, že nie ste sami,“ začal Koekkoek svoju spoveď na sociálnej sieti.

Dávka slávy a náročného športového programu si vyžiadala svoju krutú daň. „Večer pred zápasom a v deň duelu som nemohol jesť. Úzkosť sa prejavuje rôznymi spôsobmi a vo viacerých formách. U mňa to bola neschopnosť konzumovať,“ vysvetľuje niekdajší úspešný kanadský mládežnícky reprezentant.

So spoluhráčmi v kabíne svoje problémy neriešil, čo celú situáciu iba zhoršovalo. Z uvedených príčin odmietal pozvania kolegov na večeru. Keď si z neho neskôr začali uťahovať kvôli váhe, radšej sa rozhodol zavesiť korčule na klinec a neriskovať.

Juraj Slafkovský navštívil základnú školu v Košiciach a draftová jednotka NHL z roku 2022 bola na roztrhanie.
Juraj Slafkovský bol na roztrhanie: Napísal písomky a potom prekvapil žiakov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});