Tréner Slovana Pardavý očakáva ťažkú sériu: Štatistiku neberiem do úvahy

Úradujúci slovenský hokejový majster Slovan Bratislava začne cestu za obhajobou titulu proti Michalovciam. Belasí skončili po základnej ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Úradujúci slovenský hokejový majster Slovan Bratislava začne cestu za obhajobou titulu proti Michalovciam. "Belasí" skončili po základnej časti na druhom mieste a vo štvrťfinále play off Tipos extraligy sú favoritom na postup.

FOTOGALÉRIA: Ján Pardavý

Slovanisti však prehrali s týmto súperom v prebiehajúcej sezóne v troch zo štyroch dueloch. Triumfovali len 25. septembra, keď v 4. kole uspeli doma po výsledku 4:1.

"Štatistiku neberiem do úvahy. Vo všetkých zápasoch sme boli lepší tím, ale neboli sme efektívni. Momentálne ideme od nuly a verím, že hneď do prvého zápasu vstúpime aktívne a využijeme domáce prostredie, aby sme išli do vedenia. Nechceme sa dostať pod nejaký tlak. Určite to bude ťažká séria. Michalovce ukázali aj počas sezóny aj v sérii proti Trenčínu, že majú kvalitný tím," uviedol tréner Ján Pardavý pre TASR. V závere základnej časti mu pre zdravotné problémy chýbalo viacero hráčov, 12-dňový oddych aj preto padol vhod. "Do play off ideme v najsilnejšom možnom zložení. Chýbať nám budú len Adam Lukošík a Alex Šotek," prezradil.

Na snímke zľava Mike Huntebrinker (Zvolen) a Andrej Hatala (Nové Zámky)
Vstup do štvrťfinále vyšiel lepšie Stredoslovákom: O triumfe Zvolena Bondra Zobraziť článok

Obhajcovia vlaňajšieho titulu Slovanisti boli dlhodobo na 1. mieste tabuľky, no v závere základnej časti oň prišli. Prehrali záverečné dva zápasy a do vyraďovacích bojov vstúpia z 2. miesta.

"Záverečné zápasy základnej časti sme zvládli herne, ale nie výsledkovo. V záverečnom zápase proti Novým Zámkom sme boli aktívni, len sme nedávali góly - rovnako aj v Liptovskom Mikuláši. Pod stratu prvého miesta sa podľa mňa podpísalo príliš veľa domácich prehier. Ide play off a verím, že v hlavách chalanov nastala zmena a nepodcenia žiadnu situáciu. Záver bol výsledkovo divoký, ale herne sme sa zdvihli, hlavne po mítingu po domácej prehre s Prešovom. Verím, že v tom nastavení budeme pokračovať a budeme aj efektívni," poznamenal Pardavý, ktorý verí, že jeho tím bude na Michalovce dostatočne pripravený: "Záverečné tri dni pred štvrťfinále sme sa venovali nácviku herných situácií, každého detailu. Takisto aj presilovkám, ktoré môžu rozhodovať zápasy."

Juraj Slafkovský navštívil základnú školu v Košiciach a draftová jednotka NHL z roku 2022 bola na roztrhanie.
Juraj Slafkovský bol na roztrhanie: Napísal písomky a potom prekvapil žiakov Zobraziť článok

Štvrťfinálový súper "belasých" vzišiel z kvalifikácie play off. Michalovce zdolali Duklu Trenčín v päťzápasovej sérii 3:2. Na rozdiel od Slovanistov vstúpia do play off rozohratí, "Belasí" však veria, že výhodou bude skôr dlhší oddych a dlhší čas na prípravu. "V play off už nie je žiadny ľahký súper ani zápas. Čakám boj od začiatku, ale pevne verím, že sme na to dobre pripravení. My sme sa však dva týždne sústredili, aby sme sa čo najlepšie pripravili na štvrťfinále. Som presvedčený, že sa nám to podarilo," povedal pre TASR kapitán "belasých" Michal Sersen.

Štvrťfinále play-off:

Slovan Bratislava - Michalovce

Košice - Nitra 

Zvolen - Nové Zámky 1:0 na zápasy (4:3 pp)

Banská Bystrica – Spišská Nová Ves 1:0 na zápasy (3:2)

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});