Ruská tenistka sa dostala do problémov: Provokácia?! Reaguje aj svetová jednotka

Ženská tenisová asociácia WTA udelila oficiálne varovanie Ruske Anastasii Potapovovej (21) za to, že pred zápasom tretieho kola na turnaji ...

Ženská tenisová asociácia WTA udelila oficiálne varovanie Ruske Anastasii Potapovovej (21) za to, že pred zápasom tretieho kola na turnaji v Indian Wells s Američankou Jessicou Pegulaovou na sebe mala dres futbalového Spartaka Moskva.

Fotogaléria

WTA to považuje za podporu viac ako rok trvajúcej ruskej invázie na Ukrajinu. Potapovovú za to už skôr skritizovala svetová jednotka Poľka Iga Swiateková. Dvadsaťjedenročná Ruska, ktorá s Pegulovou prehrala v troch setoch, sa bránila tým, že Spartaku fandí od trinástich rokov a nosenie dresu nepovažuje za verejnú provokáciu.

Už skôr na prestížnom turnaji v kalifornskej púšti predčasne skončila Ukrajinka Lesia Curenková, ktorá odstúpila pred zápasom 3. kola s druhou nasadenou Bieloruskou Arynou Sabalenkovou. Curenková to zdôvodnila tým, že ju po rozhovore so šéfom WTA Stevom Simonom postihol panický záchvat.

Na jej odstúpenie reagoval ruský tenista Daniil Medvedev, ktorý je v Indian Wells v semifinále. Bývalý prvý hráč sveta vyhlásil, že mu je ukrajinských tenistov ľúto.

"Nepoznám detaily, takže je to skôr na nej a možno trochu na Sabalenkovej. Každopádne mi je ľúto ukrajinských hráčov, čím si musia prechádzať," povedal Medvedev. "Samozrejme by sme o tom mali hovoriť, záleží na každom, ako sa k tomu postaví. Osobne od začiatku tvrdím, že som za celosvetový mier," dodal dvadsaťsedemročný víťaz US Open z roku 2021.

Ruská vlajka. (Ilustračný snímok)
Rusi už rokujú s ďalšími federáciami: Stane sa realitou Putinov nápad? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});