Lobotka odohral jubilejný zápas za Neapol a pobláznil fanúšika: Geniálna prihrávka trpaslíka!

Slovenský futbal bude mať vo štvrťfinále tohtosezónnej edície Ligy majstrov 2022/2023 hneď dvojnásobné hráčske zastúpenie.

Slovenský futbal bude mať vo štvrťfinále tohtosezónnej edície Ligy majstrov 2022/2023 hneď dvojnásobné hráčske zastúpenie.

Fotogaléria

K obrancovi Milanovi Škriniarovi, ktorý s Interom Miláno v utorok oslavoval postup cez portugalský tím FC Porto, sa v stredu pridal defenzívny záložník Stanislav Lobotka z iného talianskeho klubu SSC Neapol.

„Partenopei“ niekoľko hodín pred zápasom referovali o predĺžení spolupráce s Lobotkom do roku 2027 s možnosťou predĺženia o ďalších dvanásť mesiacov. Dvadsaťosemročný rodák z Trenčína večer nechýbal v základnej zostave trénera SSC Luciana Spallettiho a v 100. zápase za Neapol pomohol mužstvu spod Vezuva k triumfu 3:0 nad nemeckým Eintrachtom Frankfurt. V úvodnom zápase u súpera zvíťazil taliansky tím 2:0.

Vôbec prvýkrát od roku 2006 sa stalo, že do štvrťfinále LM prenikli tri talianske tímy. Nigérijský útočník Victor Osimhen verí, že Neapol si dokáže poradiť s akýmkoľvek súperom a môže pomýšľať na triumf v súťaži. „Snívame ďalej, máme na to mužstvo,“ odpovedal na otázku, či by Neapol mohol vyhrať Ligu majstrov. „Sme na správnej ceste so skvelým trénerom. Uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť. Myslím si, že máme dobré šance,“ dodal Osimhen.

Slovenský reprezentant Lobotka odohral ďalší skvelý zápas v drese SSC Neapol. Tešil sa z postupu a na ihrisku bol opäť neprehliadnuteľný. Fantastickou prihrávkou na Mattea Politana bol pri zrode gólovej akcie.   „Prihrávka trpaslíka Lobotku ma privádza do šialenstva,“ ospevoval Slováka jeden z fanúšikov na twitteri.

Samotný Spalletti po stretnutí tvrdil, že neapolský postup medzi najlepšiu osmičku znamená skvelý výsledok pre klub, mužstvo a jeho fanúšikov. „Nepripustili sme, aby sa Eintracht dostal k šanci na obrat. Súper zahustil stred poľa a nebolo to ľahké. Našli sme však východisko a mali sme zápas pod kontrolou,“ poznamenal Spalletti.

Tréner anglického Manchestru City Pep Guardiola nedávno povedal, že Neapol hrá najkrajší futbal v Európe. Spalletti však tvrdí, že sa mu tento kompliment nepáči. „Každý vie, že komplimenty sa používajú na to, aby vás posunuli nahor a potom ostatní čakajú na váš pád. Neapol nemožno postaviť pred kluby ako Manchester City, ktorý míňa toľko miliónov, aby vytvoril dobré mužstvo. Už som také reči predtým počul a úprimne ich nemám rád,“ skonštatoval Spalletti.

Žreb štvrťfinálovej i semifinálovej časti LM 2022/2023 sa uskutoční v piatok vo švajčiarskom Nyone. Okrem SSC Neapol a Interu Miláno budú v osudí aj Real Madrid, AC Miláno, Bayern Mníchov, Benfica Lisabon, FC Chelsea a Manchester City.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Slovan hrá o poriadny balík: Koľko mu cinkne na účet v prípade postupu? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});