Vlhová uzavrela v super-G až druhú desiatku: V celkovom poradí je už mimo pódia

Glóbusy sú rozdané! Finálové preteky v alpskom lyžovaní žien Svetového pohára v super-G v Soldeu dali odpoveď na poslednú tajničku. Malý ...
  • Zdroj: SITA/AP

Glóbusy sú rozdané! Finálové preteky v alpskom lyžovaní žien Svetového pohára v super-G v Soldeu dali odpoveď na poslednú tajničku. Malý glóbus za super-G získala Švajčiarka Lara Gutová Behramiová (31), ktorá triumfovala pred Taliankou Federicou Brignoneovou (+0,22).

FOTOGALÉRIA: Super-G

Tretie miesto si vybojovala Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,47). Pred záverečnými pretekmi Svetového pohára je tak o držiteľkách všetkých glóbusov definitívne rozhodnuté.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila až na 20. mieste. V redukovanom finále nebodovala a v celkovom poradí SP klesla priebežne na 4. miesto. 

Lara Gutová Behramiová pózuje s malým glóbusom za prvenstvo v super-G.
ONLINE zo super-G v Soldeu: Lara Gutová-Behramiová získala malý glóbus! Zobraziť článok

Až päť pretekárok malo šancu získať malú guľu za superobrovský slalom a prvý mikrosúboj zviedli Brignoneová s Mowinckelovou. Talianka sa po ňom dostala na čelo pretekov a celkovo o dva body pred Nórku, ktorej nezostávalo nič iné ako veriť, že sa na čelo dostanú dve pretekárky mimo konkurencie. V takom prípade by sa redukovaným rozdielovým ziskom dostala na čelo disciplíny Mowinckelová. Napokon však obe súperky predstihla len Gutová-Behramiová a tá trofej uchmatla aj Brignoneovej, pričom ďalšia Talianka Elena Curtoniová svoju príležitosť prepásla. Švajčiarska superstar slávila svoje 37. víťazstvo v pretekoch SP a štvrtý malý glóbus, 31-ročná zjazdárka má aj ten veľký z roku 2016.  

Preteky vôbec nevyšli americkej spolufavoritke Mikaele Shiffrinovej, už istá celková víťazka SP stratila 1,46 s a ledva bodovala v prvej 15-ke. Petra Vlhová išlo v hornej, viac zjazdovej pasáži konkurencieschopne, ale v nabratej rýchlosti jej nesadol prejazd do "obrákového" úseku a namiesto ataku piatej priečky klesla. Podobný kurz nabrala aj v celkovom poradí SP, v stredu ju po zjazde z druhej pozície vytlačila Gutová-Behramiová a o deň neskôr z tretej Brignoneová. Vlhová na ne stráca 142, resp. 44 bodov a cez víkend musí v slalome i obrovskom slalome výrazne zabodovať, ak chce byť piatykrát v rade dekorovaná na pódiu.

Finále SP - super-G, ženy:

1. Gutová-Behramiová (Švajč.) 1:26,70, 2. Brignoneová (Tal.) -0,22, 3. Mowinckelová (Nór.) -0,47, 4. Suterová -0,55, 5. Gisinová (obe Švajč.) -0,82, 6. Hütterová (Rak.) -0,83.

Konečné poradie super-G (po 8 pretekoch):

1. Gutová-Behramiová 413, 2. Brignoneová 368, 3. Mowinckelová 366, 4. Curtoniová (Tal.) 358, 5. Hütterová 347, 6. Suterová 259.

Priebežné poradie SP (po 36 z 38 pretekov):

1. Shiffrinová (USA) 2046, 2. Gutová-Behramiová 1167, 3. Brignoneová 1069, 4. Vlhová (SR) 1025, 5. Goggiaová (Tal,) 916, 6. Mowinckelová 874, ...53. Dubovská (ČR) 132.

  

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});