Slovan poženie za postupom vypredané Tehelné pole: Tréner Bazileja nešetril kritikou do vlastných radov

Futbalisti i tréner Slovana Bratislava sa po minulotýždňovej remíze 2:2 na ihrisku FC Bazilej unisono vyjadrili, že pred odvetou je to ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Futbalisti i tréner Slovana Bratislava sa po minulotýždňovej remíze 2:2 na ihrisku FC Bazilej unisono vyjadrili, že pred odvetou je to dobrý výsledok.

FOTOGALÉRIA: Bazilej - Slovan

Vo Švajčiarsku "belasí" v prvom zápase osemfinále Európskej konferenčnej ligy dvakrát doháňali nepriaznivý stav, napokon mohli pri potrebnej dávke šťastia aj zvíťaziť. O triumf sa pokúsia aj vo štvrtok na Tehelnom poli, dopredu by ich mal hnať vypredaný štadión.

Súboj slovenského majstra so švajčiarskym vicemajstrom napíše v tejto sezóne už štvrtú časť. Najskôr sa oba tímy stretli v skupinovej fáze. Minulý rok v októbri triumfovali "belasí" v Bazileji 2:0, v domácom súboji uhrali remízu 3:3. Po štvrtkovej remíze na štadióne sv. Jakuba tréner Vladimír Weiss uviedol: "Výsledok je dobrý. Je to polčas, doma začíname od nuly. Ale vzhľadom na to, že sme zle začali, je to dobrý výsledok. Výsledok je dobrý aj pre fanúšikov. Verím, že doma príde plný dom."

A práve na mohutnú podporu fanúšikov sa "belasí" budú môcť spoľahnúť. Lístky na osemfinálovú odvetu išli do predaja už vlani 1. decembra a v stredu ráno ich zostalo už len tisíc. "Veríme, že aj tie sa v priebehu nasledujúcich hodín vypredajú, a že nás poženie dopredu vypredané Tehelné pole," potvrdil pre TASR mediálny manažér klubu Tomáš Schügerl.

Slovan sa v Bazileji mohol oprieť o zlepšený výkon v druhom polčase, v ktorom na gól Jurija Medveděva zo 17. minúty nadviazal Malik Abubakari. Tutovku potom nepremenil Tigran Barseghjan a práve s výkonom svojich zverencov v druhom polčase nebol spokojný tréner Švajčiarov Heiko Vogel. "V druhom zápase je možné všetko. Ale s tým, čo sme predviedli v druhom polčase prvého zápasu nie som spokojný. Inkasovali sme vyrovnávajúci gól a teraz s tým musíme žiť."

Nórsky útočník Erling Haaland.
Haaland je mimozemšťan, predviedol päťgólovú kanonádu: Prekonal rekord Mbappeho a Nistelrooya Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});