Pravda o liečbe Schumachera: Tajomstvo rodiny, ktoré sa nepodarilo manželke skryť

Nemecký pilot F1 Michael Schumacher (54) už desať rokov bojuje, aby sa opäť zotavil z nehody na lyžiach. Rodina si prísne stráži súkromie ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký pilot F1 Michael Schumacher (54) už desať rokov bojuje, aby sa opäť zotavil z nehody na lyžiach. Rodina si prísne stráži súkromie a o zdravotnom stave slávneho jazdca vieme len veľmi málo. Teraz sa na verejnosti objavili nové informácie.

Drahá liečba pre Schumachera

O Michaela Schumachera sa má starať až 15 lekárov a nový druh terapie stojí rodinu 115 tisíc libier týždenne. Informuje britský bulvárny denník The Sun. Liečba je pre rodinný rozpočet mimoriadne nákladná. Ročne by mala stáť okolo 6 miliónov libier.

Je to finančne náročná liečba a tak prišiel na rad rozpredaj majetku. Manželka Corinna mala pred pár týždňami predať jachtu a letné sídlo v Nórsku. Podľa neoficiálnych informácií mala rodina z predaja získať pol miliardy libier.

Podobné správy sa objavili aj v minulosti. Corinna mala predať dom pri Ženevskom jazere. Informácie denníka Blick sa dodnes nepotvrdili. Michael sa mal sťahovať na Malorku. Florentino Perez, prezident Realu Madrid, mal rodine predať luxusnú usadlosť, kde mala vyrásť súkromná klinika a farma pre kone. 

Schumacherova terapia stojí na využití kmeňových buniek, ktoré majú obnoviť fungovanie nervového systému v tele. Táto metóda sa využíva aj pri odhalení rakoviny v počiatočnom štádiu.

Hlavným lekárom liečby je Philippe Menasche, ktorý Schumachera aj operoval. Lekár pre britský denník upozornil, že neexistujú žiadne záruky. Michaelovi sa nemusí zázračne zmeniť zdravotný stav, ale môže. Briti ďalej píšu, že napriek liečbe sa neočakáva zlepšenie, pretože Nemec dodnes nereaguje na podnety.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});