Zbierka už vyniesla takmer 5-tisíc eur: K pomoci od rozhodcov sa pridali aj kluby a fanúšikovia

Presne 4 641,71 eura bolo v utorok na transparentnom účte založenom v prospech dvoch rodín florbalových rozhodcov, ktoré zhodne čelia ...
  • Zdroj: SZFB/Peter Kapusta

Presne 4 641,71 eura bolo v utorok na transparentnom účte založenom v prospech dvoch rodín florbalových rozhodcov, ktoré zhodne čelia onkologickej diagnóze svojich detských členov.

Dobročinnú zbierku podnietili florbaloví rozhodcovia a rozhodkyne. Na takéto riešenie prišli v rámci svojho odhodlania pomôcť kolegom. Zriekli sa odmien za záverečné 22. kolo základnej časti Fortuna florbalovej extraligy mužov i 6. kolo nadstavbovej fázy Hyundai extraligy žien.

Peniaze poukázali rodinám 13-ročného Davida a 11-ročného Teodora, aby touto formou aspoň trochu zmiernili ich ťaživú situáciu.

Arbitri počas zápasov 25. februára mali špeciálny odznak a fialové „potítko“. Na akciu upozornili aj prostredníctvom webu a sociálnych sietí Slovenského zväzu florbalu (SZFB), respektíve solidárnym potleskom priamych aktérov v halách po celom Slovensku.

Juraj Matejka.
Súťaž o najrýchlejší gól má nového lídra: Nezmar siaha po satisfakcii Zobraziť článok

Rozhodcovia a rozhodkyne svojím gestom inšpirovali aj kluby, florbalových fanúšikov a širšiu nielen športovú verejnosť. V extraligách sa medzičasom už hrá play-off, ale transparentný účet SK16 0900 0000 0051 9950 7302 s názvom Rozhodcovia SZFB pomáhajú je, samozrejme, stále k dispozícii.

Florbaloví rozhodcovia sa zriekli odmien (ilustračné foto).
Florbaloví rozhodcovia sa zriekli odmien: Extraligové kolo otvorí solidárny potlesk Zobraziť článok

„Sme nesmierne šťastní a vďační, že florbalová komunita i ľudia mimo nej takto veľkoryso prejavili súdržnosť a podporu. Dúfame, že vyzbierané prostriedky prospejú rodinám oboch našich kolegov. Najmä však veríme, že chalanom sa zdravotne polepší. Myslíme na nich a spoločne im držíme palce,“ povedal predseda komisie rozhodcov a observerov SZFB Jakub Kučera.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});