Fanúšikovia Bilbaa reagovali na korupčný škandál Barcelony: Hráčom to dali poriadne pocítiť

V španielskej futbalovej lige v nedeľu celok Athletic Bilbao privítal FC Barcelonu (0:1). Práve funkcionári katalánskeho veľkoklubu boli ...
  • Zdroj: TASR/AP

V španielskej futbalovej lige v nedeľu celok Athletic Bilbao privítal FC Barcelonu (0:1). Práve funkcionári katalánskeho veľkoklubu boli nedávno obvinení z ovplyvňovania zápasov, čo domáci fanúšikovia dali hosťujúcim hráčom poriadne pocítiť. V priebehu duelu totiž na ihrisko hádzali falošné bankovky s logom Barcelony a nápisom „mafia".

FOTOGALÉRIA: Athletic Bilbao - FC Barcelona

V priebehu minulého týždňa španielske úrady obvinili klub FC Barcelona z uplácania a manipulovania zápasov. To vedeli aj priaznivci Athletica Bilbao, ktorí sa k celej situácii vyjadrili nezvyčajným, no trefným spôsobom.

Počas zápasu zahádzali trávnik falošnými bankovky s logom Barcelony a nápisom „mafia". Stalo sa tak v 30. minúte, keď domáci hráč Iñaki Williams dostal žltú kartu za zdržovanie hry.

Prezident FC Barcelona Joan Laporta.
Prezident FC Barcelona reaguje na obvinenia z korupcie: Chcú nás kompromitovať! Zobraziť článok

Incident neunikol ani pozornosti hosťujúceho trénera Xaviho, ktorý sa k nemu vrátil na pozápasovej tlačovej konferencii: „Fanúšikov Athletica si vážim, pretože sa ku mne vždy dobre správali. Nepriateľská atmosféra ma preto prekvapuje a mrzí."

Zatiaľ čo funkcionári katalánskeho veľkoklubu majú plné ruky práce, ​tréner a hráči si zo škandálu nerobia ťažkú hlavu a koncentrujú sa len na futbal. „V šatni sme nerozprávali ani o prípade, ani o tom, či nás v Európe potrestajú. Musíme sa sústrediť, sme profesionáli," povedal Xavi. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});