Po obrovskom tlaku britská stanica zmenila stanovisko: Legendárny futbalista nebude potrestaný

Britská stanica BBC zrušila suspendáciu bývalého anglického futbalového reprezentanta a svojho moderátora Garyho Linekera (62) za príspevok ...
  • Zdroj: TASR/AP

Britská stanica BBC zrušila suspendáciu bývalého anglického futbalového reprezentanta a svojho moderátora Garyho Linekera (62) za príspevok na Twitteri. Dôvodom bol jeho nevhodný slovník pri kritike novej azylovej politiky britskej vlády.

Niekdajší kanonier v príspevku na sociálnej sieti uviedol, že vláda používa rovnaký jazyk pri plánoch riešenia prechodov cez Lamanšský prieliv ako Nemecko v 30-tych rokoch minulého storočia.

FOTOGALÉRIA: Britská stanica zmenila názor

„Gary je súčasťou BBC a viem, ako veľa to pre neho znamená. Teším sa na to, že bude počas nadchádzajúceho víkendu opäť súčasťou vysielania," uviedol podľa AP generálny riaditeľ BBC Tim Davie.

Britská televízia bola nútená zrušiť väčšinu svojich víkendových športových programov po tom, ako komentátori, analytici a hráči Premier League odmietli vystúpiť na znak podpory Linekera.

Futbalová legenda a v súčasnosti expert Gary Lineker.
Ostrá kritika ho pripravila o prácu: Legendárny anglický útočník sa obul do britskej vlády Zobraziť článok

Bývalý útočník Leicestru, Evertonu, FC Barcelona či Tottenhamu reagoval na video, v ktorom ministerka vnútra Suella Bravermanová predstavila plány na zastavenie prílevu migrantov preplavujúcich sa cez Lamanšský prieliv na malých člnoch. „Neexistuje žiadny obrovský prílev. Prijímame oveľa menej utečencov ako iné veľké európske krajiny. Je to len nesmierne krutá politika, ktorá sa jazykom nelíši od tej, ktorú používalo Nemecko v 30-tych rokoch," vyjadril sa na sociálnej sieti najlepší strelec MS 1986.

BBC uviedla, že Linekerov tweet porušil jej pravidlá nestrannosti, kritici ju však obvinili z potláčania slobody prejavu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});