Calzona nominoval na prvé zápasy kvalifikácie: Návrat dvoch legionárov a premiéra Polievku

Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie sa premiérovo dostal útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka (26). Tréner Francesco ...
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie sa premiérovo dostal útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka (26). Tréner Francesco Calzona ho zaradil do kádra pred úvodnými zápasmi kvalifikácie EURO 2024 proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Po dlhšom čase sa do národného tímu vracajú krídelník FC Sydney Róbert Mak a obranca Denis Vavro z FC Kodaň, ktorí budú reprezentovať prvýkrát pod vedením Calzonu.

Slovenský brankár v službách New Yorku Rangers Jaroslav Halák v zápase proti Pittsburghu.
Zámorský novinár sa obul do Haláka: Prečo mu odmietol poskytnúť rozhovor? Zobraziť článok
"Polievka má veľmi dobré vlastnosti a momentálne nemáme nikoho podobného. V predchádzajúcich zápasoch ukázal, že na to má," povedal reprezentačný tréner na pondelňajšej tlačovej konferencii na adresu kanoniera Banskej Bystrice. 

Z domácej Fortuna ligy sa okrem Polievku dostali do nominácie aj stredopoliar Juraj Kucka a obranca Vernon de Marco z majstrovského Slovana Bratislava.

Medzi náhradníkmi sa naopak ocitol ich spoluhráč a kapitán "belasých" Vladimír Weiss ml. "Dôvod je čisto taktický, máme troch nových hráčov. Osem je ofenzívnych a niektorí z nich vedia ponúknuť aj alternatívne riešenia," vysvetlil svoje rozhodnutie Calzona.

V kádri sú aj tradičné opory Stanislav Lobotka a kapitán Milan Škriniar, ktorý vynechal uplynulé zápasy Interu Miláno pre zranenie chrbta. "Mám obavy, už dlhšiu dobu sa necíti dobre. Za každú cenu však chce byť s tímom. Neviem povedať, či je jeho štart ohrozený, máme ešte pár dní. Ja osobne chcem, aby hral," dodal kouč k situácii so Škriniarom.

Vadim Pereskokov (Michalovce) sa teší strelení gólu
Michalovce ušli hrobárovi z lopaty: O postupujúcom sa rozhodne na východe Slovenska Zobraziť článok

Pre talianskeho kouča to bude prvá kvalifikačná previerka na slovenskej lavičke. Jeho zverenci sa stretnú vo štvrtok 23. marca o 20.45 h v Trnave s Luxemburskom, o tri dni neskôr 26. marca o 20.45 h privítajú v Bra­tislave Bosnu a Hercegovinu.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na marcové kvalifikačné zápasy o postup na ME 2024 proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine:

Brankári: Henrich Ravas, Martin Dúbravka, Marek Rodák
Obrancovia: Vernon de Marco, Adam Obert, Dávid Hancko, Norbert Gyömbér, Milan Škriniar, Ľubomír Šatka, Denis Vavro, Peter Pekarík, Michal Tomič
Stredopoliari: Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Juraj Kucka, László Bénes, Ondrej Duda, Matúš Bero, Róbert Mak
Útočníci: Lukáš Haraslín, Róbert Polievka, Tomáš Suslov, Erik Jirka, Róbert Boženík, Adam Zreľák.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});