Fanúšikovia Dukly rozhodcom nič nedarovali! Pridal sa aj známy slovenský tréner: Korupcia?!

Fanúšikovia Dukly sú poriadne rozčúlení! Po zápase s DAC rozhodcom nič nedarovali.
  • Zdroj: TASR - Ján Koršlák

Fanúšikovia Dukly sú poriadne rozčúlení! Po zápase s DAC rozhodcom nič nedarovali.

FOTOGALÉRIA: Vladimír Goffa

Arbitri nedeľňajšieho zápasu medzi Duklou Banská Bystrica a DAC Dunajská Streda tak rýchlo nezabudnú na prvé kolo nadstavby Fortuna ligy. Po stretnutí si totiž museli vypočuť spŕšku vulgarizmov od poriadne nahnevaných fanúšikov domáceho celku. 

V prvom polčase dal pomyselnú facku domácim Krstovič, keď v priebehu polhodiny strelil herik. Banskobystričania však boli počas druhého dejstva aktívnejší a napokon (takmer) vyrovnali. 

Zápas mohol ovplyvniť odpískaný pokutový kop v 71. minúte, kedy na ukazovateli skóre svietil stav 1:3. Ten sa však hlavný rozhodca neodvážil odpískať ani po konzultácii s VAR. 

 

 

Brániaci hráč síce zasiahol loptu rukou, no tú mal v prirodzenej polohe a navyše smerovala od lopty, čo podľa výkladu pravidiel nie je priestupok. Samozrejme, v kontexte celej situácie by nariadený pokutový kop nebol prekvapením. 

V úplnom závere stretnutia dokonca Dukla vyrovnala, no opäť prišiel verdikt hlavného rozhodcu, ktorý domácich nepotešil. Práve zakázaná hra rukou sa tentokrát pískala, avšak na strane Banskej Bystrice, previnil sa Branislav Ľupták. 

 

 

Pri porovnaní oboch situácií vidí rozdiel v hre rukou aj laik. Odporúčania pre rozhodcov však majú iný meter na priestupky v pokutovom území pri previnení brániaceho a útočiaceho hráča. 

Po záverečnom hvizde sa fanúšikovia Dukly rozhodli vyjadriť nesúhlas s rozhodnutiami rozhodcov stretnutia ako v dedinských súťažiach. Arbitrov po zápase doslova obkľúčili a nasledovala spŕška tých najhrubších vulgarizmov.  Okrem zverejneného videa sa o poriadnom rozčúlení priaznivcov Banskej Bystrice dozvedáme z príspevkov na sociálnych sieťach. 

"Rozhodca nech vráti licenciu, lebo toto čo predviedol voči MFK bol vrchol," napísal jeden z fanúšikov. "Rozhodca dvakrát zarezal domácich...mal by byt za toto exemplárne potrestaný," píše ďalší.  

"Otrasný výkon rozhodcov! Čistá ruka a penalta pre Duklu! A neuznaný regulárny gól na 3-3! Žiadna ruka tam nebola! A VAR tam bol načo? Piati pozerajú na obrazovky, púšťajú si to 10krát. Vidia ruku a povedia, že nebola? Nevidia ruku a že bola? A hlavný rozhodca si to nejde ani pozrieť? Korupcia a už dávno kúpený titul. Kto má viac? No už vieme. Tpfuj," vyjadril svoj názor fanúšik na Facebooku.

K rozzúreným priaznivcom Banskej Bystrice sa pridal aj známy slovenský komentátor a tréner Vlado Goffa, ten napísal status na sociálnej sieti, v ktorom kritizuje výkon rozhodcov a dokonca tvrdí, že v tomto prípade môže ísť aj o korupciu.

"Ria ria, korupcia. Pod Urpínom v zápase BB - DAC okradli rozhodcovia plus jeho kolegovia pri systéme VAR domácich o vyrovnávajúci gól v nadstavenom čase. Vraj ruka. (jasné rameno) Rozhodca sa ani neobťažoval ísť pozrieť video, aby situáciu posúdil," napísal nahnevaný Goffa.

"Už predtým neodpískal jasnú penaltu pre Duklu za ruku. Nezáujem o opakované zábery je jednoznačný znak toho, že bol skorumpovaný, spolu s kolegami pri VARe. Všetkých tých darebákov by som vylúčil zo súťaže. Exemplárne tresty, inak je to hanba," uzavrel.

Televízia Markíza zverejnila pozápasové vyjadrenie trénera Dukly Banská Bystrica, v ktorom kouč Ščasný hovorí o svojom vylúčení, ale i celkovo o rozhodcoch stretnutia. 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});