Rehák-Štefečeková v Dauhe dokázala, že nezabudla strieľať: Toto striebro má cenu zlata!

Krásny výsledok. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková (39) získala na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe striebro v trape.
  • Zdroj: Archív ZRH

Krásny výsledok. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková (39) získala na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe striebro v trape.

FOTOGALÉRIA: Zuzana Rehák-Štefečeková

Jej boj o víťazstvo s Penny Smithovou rozhodol až rozstrel, ktorý Austrálčanka vyhrala 1:0. Tretie miesto obsadila prekvapivo Američanka Alicia Kathleen Goughová.

Rehák-Štefečeková si v medailovej súťaži udržovala celý čas mierny náskok pred súperkami. Na záverečnom 35. terči mala všetko vo vlastných rukách a v prípade úspešnej streľby by slávila zisk dvanásteho zlata zo SP v kariére.

Olympijská šampiónka však zaváhala a nevyšiel jej ani následný rozstrel, v ktorom minula prvý terč a musela sa uspokojiť so striebrom. Vo vyraďovacej súťaži obsadila prvé miesto s 20 presnými ranami, aj keď jej vôbec nevyšiel úvod - minula trikrát z piatich pokusov.

Dokázala sa však skoncentrovať a nakoniec bola najlepšia zo štvorice strelkýň, do finále postúpila spolu s Goughovou. V kvalifikácii bola šiesta, keď trafila 119 zo 125 terčov.

"Podarilo sa mi získať striebro po veľmi kvalitnom nástrele 119 zo 125. V semifinále 20, vo finále 21, záver som však nezvládla, musela som ísť do rozstrelu s Austrálčankou."

"Tento rok som absolvovala len dvoje preteky. Po poslednej súťaži v Katare pred dvomi týždňami som sa necítila komfortne. Chcela som sa dokonca odhlásiť z týchto pretekov,“ uviedla Rehák-Štefečeková na svojom instagramovom profile.

S trénerom sa však dohodla, že to napokon skúsia. "Mala som kvalitný trojdňový tréningový blok. Doma som vstávala skoro, aby som sa pripravila na tento časový posun. Veľmi mi to pomohlo. Čím som staršia, tým viac budem musieť riešiť takéto veci. Nešla som sem ani po finále, ani po medailu. Toto striebro má teda pre mňa cenu zlata."

"Dokázala som sama sebe, že viem strieľať, aj keď som mala krízu. Teším sa na celú sezónu, lebo moje sebavedomie vystrelilo vysoko," uzavrela slovenská strelkyňa.

Menej sa darilo Emme Kortišovej, ktorej nevyšla najmä sobotňajšia časť kvalifikácie - minula 17 z 50 terčov. Dohromady nazbierala 108 bodov, obsadila 44. priečku a na postup jej chýbalo desať zostrelených holubov. Hneď za ňou skončila ďalšia Slovenka Jana Špotáková, ktorá mala na konte o bod menej.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});