Tomáš Tatar o sezóne, ambíciách i reprezentácii: Rozbehli sme to skvele, treba to len dokončiť!

Darí sa klubu i jemu samotnému! Reč je o najproduktívnejšom slovenskom hokejistovi v NHL Tomášovi Tatarovi (32).
  • Zdroj: TASR/AP

Darí sa klubu i jemu samotnému! Reč je o najproduktívnejšom slovenskom hokejistovi v NHL Tomášovi Tatarovi (32).

FOTOGALÉRIA: Tomáš Tatar

Útočník New Jersey Devils v rozhovore pre Nový Čas hodnotí prebiehajúci ročník, svoje výkony i ambície tímu pred play-off. Vyjadril sa aj na margo mladého krajana Šimona Nemca i o prípadnej účasti na májovom šampionáte v Lotyšsku.

Jersey v tomto ročníku prežíva skvelú základnú časť, play-off máte už prakticky vo vrecku a celkovo ste tretím najlepším tímom ligy. Čo na to hovoríte?

Som veľmi rád, že sa mužstvu v tejto sezóne takto darí. Do konca základnej časti však ostáva ešte odohrať vyše 15 stretnutí a treba rozbehnutú robotu dotiahnuť do úspešného konca. Už keď som podpisoval s Jersey kontrakt, tak cieľ bol pomôcť klubu dostať sa do play-off. Sme na dobrej ceste v tomto smere, ale ešte je pred nami veľa práce.

Na konte máte momentálne po 64 dueloch 38 bodov, ako ste spokojný so svojimi výkonmi?

Všetko je to o tom, koľko príležitostí na ľade dostávate. V tejto sezóne mám viac priestoru, ako to bolo vlani, a je to dobre nakopnuté. Samozrejme, vždy to môže byť po bodovej stránke lepšie. Snažím sa však tímu pomôcť vo všetkých činnostiach a prispieť k tomu, aby sme ako tím boli úspešní. Momentálne hráme ako mužstvo výborne, treba v tom naďalej pokračovať.

V organizácii New Jersey je aj váš krajan, obranca Šimon Nemec, ktorý od začiatku sezóny pôsobí na farme v AHL. Ste s ním v kontakte, máte čas sa aj občas stretnúť?

Samozrejme, že sledujem výkony Šimona. Máme však veľmi nabitý program, času na osobné stretnutia veľa nie je, ale sme v telefonickom kontakte.

Je podľa vás šanca, že v závere základnej časti môže zažiť debut v NHL?

Šimon je mladý hráč, má obrovskú perspektívu a na farme sa rozvíja. Hrá v dobrom tíme, darí sa mu a som presvedčený, že jeho šanca v budúcnosti v NHL určite príde a bude súčasťou tejto ligy. Je to len otázka času a možno príležitosť dostane už v závere základnej časti.

Nedávno sa skončilo prestupové obdobie v NHL. Mali ste aj vy nejakú obavu, že by vás vedenie mohlo vymeniť do iného tímu?

Nebol som z toho nervózny, pretože väčšinou tie kluby, ktoré idú do play-off, sa snažia hlavne posilniť. Takže sa stávajú zväčša kupujúcimi, nie predávajúcimi, a tak to je zvykom dlhé roky v tejto lige.

Získali ste do kádra šikovného švajčiarskeho útočníka Tima Meiera. Dobrá posila?

Je to útočník, ktorý nám určite môže pomôcť svojou produktivitou. V San José, kde doposiaľ pôsobil, mal skvelé štatistiky a patril medzi lídrov. Nie je však jednoduché prísť v rozbehnutej sezóne do nového kolektívu, kde je nový systém, ale všetci v kabíne mu pomôžeme, aby sa rýchlo adaptoval.

Ako teda vidíte silu mužstva uspieť v blížiacom sa play-off?

Ešte treba dokončiť dobre rozbehnutú robotu v základnej časti a potom sa všetci tešíme na play-off, čo je vrchol sezóny. Teraz ťažko dopredu niečo predvídať. Uvidíme aj to, akého súpera dostaneme v 1. kole. Musíme sa na to dobre pripraviť.

Koho favorizujete na zisk Stanleyho pohára?

Samozrejme, všetci vnímame, ako sa darí v tomto ročníku Bostonu, ale play-off je iná súťaž a ťažko teraz dopredu niekoho favorizovať.

V máji sa koná v Lotyšsku a vo Fínsku svetový šampionát v hokeji. Ak by ste boli voľný a zdravý, tak plánujete posilniť národný tím?

Každý rok v tomto období prichádzajú tieto otázky ohľadne reprezentácie. NHL je momentálne v plnom prúde, blíži sa záver základnej časti a následne play-off, takže nikto sa teraz nesústredí na majstrovstvá sveta. Táto otázka sa začne riešiť až vtedy, keď tím nepostúpi do play-off, alebo z neho vypadne. A to je aj môj prípad.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});