Búrka v Londýne! Hráč Tottenhamu kritizuje trénera: Conte reaguje

Útočník Tottenhamu Richarlison spochybnil svojho trénera Conteho, ten ho nazval sebcom
  • Zdroj: TASR/AP

Útočník Tottenhamu Richarlison spochybnil svojho trénera Conteho, ten ho nazval sebcom

FOTOGALÉRIA: Tottenham Hotspur

Tréner anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur Antonio Conte zareagoval na nedávnu kritiku svojho zverenca Richarlisona, ktorý sa novinárom posťažoval, že nedostáva dostatok priestoru v zostave "kohútov". Taliansky kouč mu o pár dní neskôr odkázal, že nepodáva dosť dobré výkony a je aj sebecký, keďže myslí viac na seba ako na tím. Všetkých svojich hráčov označil ako "mäkkých".

Londýnsky klub nestrelil v dvoch zápasoch osemfinále Ligy majstrov 2022/2023 proti talianskemu AC Miláno ani jeden gól a prehral s celkovým skóre 0:1, neskóroval ani v ostatnom dueli Premier League proti Wolverhamptonu (0:1). Momentálne je piaty v ligovej tabuľke a už vypadol z hry o prvenstvo v tohtosezónnej edícii pohárovej súťaže FA Cup, takže zrejme predĺži svoje čakanie na prvú trofej od roku 2008.

Brazílsky útočník Richarlison ešte po stredajšej remíze 0:0 s AC Miláno z frustrácie vyhlásil, že Conte mu v tejto sezóne neposkytol dostatok minút v zápasoch. Dvadsaťpäťročný účastník vlaňajších majstrovstiev sveta v Katare nastúpil v základnej zostave len v siedmich z doterajších 26 duelov v Premier League, celkovo odohral v súťaži 661 minút bez streleného gólu. Priznal však, že jeho prvý ročník v drese Tottenhamu nie je dobrý.

"V lige za nás neskóroval ani raz, len dvakrát v Lige majstrov. Myslím si, že bol úprimný, keď hovoril, že nemá dobrú sezónu. Tá sa však ešte neskončila, takže má čas na zlepšenie. Keď si zaslúži hrať, dostane šancu. Inak bude hrať niekto iný," uviedol Conte, ktorému sa nepáči prístup Brazílčana.

"Keď hovoríte ´ja´ a nie ´my´, znamená to, že myslíte iba na seba a ste sebeckí. Hráčom opakujem, že musia hovoriť ´my´, keď chcú bojovať o trofeje a byť úspešní," pokračoval taliansky odborník.

FOTOGALÉRIA: Búrka v Londýne! Hráč Tottenhamu kritizuje trénera: Conte reaguje

Antonio Conte má zmluvu s Tottenhamom už len do júna a zatiaľ sa nevyjadril k tomu, či zostane na lavičke Hotspur. "Máme ďaleko od toho, aby sme bojovali o trofeje. Potrebujeme čas a trpezlivosť. Sledujem, že tu chýba trpezlivosť alebo že ľudia tu nechcú vidieť realitu. Nikto to nechce pochopiť. Nehovorím o svojej budúcnosti, lebo klub pozná moje názory aj situáciu," vysvetlil 53-ročný rodák z Lecce, ktorý na záver adresoval kritiku všetkým svojim hráčom: "Máme tu dobrých chlapíkov, ale to niekedy nestačí. Musíte ukázať túžbu, obetovať sa a bojovať o víťazstvá. Niekedy sme trochu mäkkí."

Absolútny rekord súťaže drží s 32 zásahmi Mohamed Salah.
Aj majster tesár sa niekedy utne: Takto Salah nepremenil pokutový kop Zobraziť článok

Odporúčame z TIVI.sk
 
});