Strelkyňa Rehák-Štefečeková žiarila v Dauhe: Zlato jej ušlo v rozstrele

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková získala na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe striebro v trape. Jej boj o víťazstvo ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková získala na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe striebro v trape. Jej boj o víťazstvo s Penny Smithovou rozhodol až rozstrel, ktorý Austrálčanka vyhrala 1:0. Tretie miesto obsadila prekvapivo Američanka Alicia Kathleen Goughová.

Rehák-Štefečeková si v medailovej súťaži udržovala celý čas mierny náskok pred súperkami. Na záverečnom 35. terči mala všetko vo vlastných rukách a v prípade úspešnej streľby by slávila zisk dvanásteho zlata zo SP v kariére. Tridsaťdeväťročná strelkyňa však zaváhala a nevyšiel jej ani následný rozstrel, v ktorom minula prvý terč a musela sa uspokojiť so striebrom.

Vo vyraďovačke obsadila prvé miesto s 20 presnými ranami aj keď jej vôbec nevyšiel úvod – minula trikrát z piatich pokusov. Dokázala sa však skoncentrovať a nakoniec bola najlepšia zo štvorice strelkýň – do finále postúpila spolu s Goughovou. V kvalifikácii bola šiesta, keď trafila 119 zo 125 terčov.

Karlos Vémola s Lelou počas dovolenky.
Bývalý kamarát Vémolu prehovoril: Dlhy, klamstvá a pravda o vzťahu s Lelou! Zobraziť článok

Menej sa darilo jej krajanke Emme Kortišovej, ktorej nevyšla najmä sobotňajšia časť kvalifikácie – minula 17 z 50 terčov. Dohormady nazbierala 108 bodov, obsadila 44. priečku a na postup jej chýbalo desať zostrelených holubov. Hneď za ňou skončila ďalšia Slovenka Jana Špotáková, ktorá mala na konte o bod menej

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});