Futbalista Jakub Jankto otvorene o homosexualite: Cítil som, že niečo je inak

Český futbalista Jakub Jankto (27) 13. februára oznámením, v ktorom prezradil, že je homosexuál, šokoval športový svet. Záložník Getafe, ...
  • Zdroj: Reuters

Český futbalista Jakub Jankto (27) 13. februára oznámením, v ktorom prezradil, že je homosexuál, šokoval športový svet. Záložník Getafe, ktorý je aktuálne na hosťovaní v pražskej Sparte, sa teraz o svojej orientácii rozrozprával pre španielsky denník Marca.

Záložník Sparty Praha Jakub Jankto.
Jankto prvým českým futbalistom: Celému svetu to povedal na rovinu! Zobraziť článok

„Keď som bol malý, a mal som štrnásť alebo pätnásť rokov, cítil som, že je niečo inak. Skúšal som mať vzťahy so ženami, ale cítil som, že niečo tam nefunguje," prezrádza Jankto v rozhovore pre denník Marca.

Rýchlonohý futbalista sa tak rozhodol, že už viac nebude nič skrývať a pôjde s pravdou von. „Nemalo zmysel takto pokračovať celý život, pretože žiješ len raz. Rozhodol som sa, že to nedáva zmysel a všetko sa dá vyriešiť tak, ako som to vyriešil, a teraz sa cítim byť voľný," vysvetlil český záložník.

Ešte ​pred verejným prehlásením sa Jankto zveril tiež svojej rodine, spoluhráčom a manželke Markéte. „Moja žena bola v šoku. Keď to oznámite v 26-ich rokoch, nie je to niečo, čo očakávate. Vďakabohu, že som si týmto obdobím prešiel a oni mi pomohli vo všetkých smeroch. Jediné, čo bolo trochu ťažšie, bola situácia s naším syn. S Markétou sme sa ale dohodli a robíme pre neho všetko," dodáva Jankto.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});