FIFA je spájaná s ďalším škandálom: Astronomické úplatky kvôli zisku televíznych práv

Ďalší škandál v súvislosti s futbalovou organizáciou FIFA. Odsúdený bol totiž manažér televíznej stanice Fox, ktorý mal brať úplatky ...
  • Zdroj: Reuters

Ďalší škandál v súvislosti s futbalovou organizáciou FIFA. Odsúdený bol totiž manažér televíznej stanice Fox, ktorý mal brať úplatky v hodnote desiatok miliónov dolárov, aby získal vysielacie práva na svetový šampionát vo futbale.

Hendikepovaný útočník je pilierom poľskej  reprezentácie.
Najkrajší gól roka strelil hendikepovaný poľský útočník Oleksy: Valec mu amputoval nohu! Zobraziť článok

Odsúdeným mužom za podvody pri zisku futbalových práv je bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Fox International Channels Hernan Lopez. Ten mal dokonca podávať úplatky vo výške desiatok miliónov dolárov. V tom čase pri moci vo futbalovej organizácii kontroverzný Sepp Blatter.

Naopak Carlos Martínez, který viedol pobočku v latinskej Amerike, bol zbavený obvinení. „Tešíme sa, že nášho klienta ospravedlníme v odvolacom konaní," sebavedomo predniesol podľa denníka The Guardian Lopezov advokát John Gleeson, ktorý je presvedčený, že došlo k právnym a faktickým chybám. 

Brazílska supermodelka Adriana Lima sa stala prvou globálnou ambasádorkou Medzinárodnej futbalovej federácie pre fanúšikov.
FIFA čelí po zvolení sexy ambasádorky kritike: Vážne práve ona?! Zobraziť článok

Rovnaká spoločnosť bola v minulosti obvinená za platenie úplatkov na súťaže, ako Copa América, a tiež na kvalifikačné zápasy majstrovstiev sveta.

Hernan Lopez zatiaľ presnú formu a výšku trestu nepozná. Ten sa podľa všetkého dozvie až po rozhodnutí v odvolacom konaní.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});