Roglič opäť predviedol svoju kvalitu a ovládol aj piatu etapu, Peter Sagan chýbal medzi najlepšími

Slovinský cyklista Primož Roglič zvíťazil v 5. etape pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá merala 165,5 km a viedla z Morro d'Oro do Sassotetta-Fonte ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovinský cyklista Primož Roglič zvíťazil v 5. etape pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá merala 165,5 km a viedla z Morro d'Oro do Sassotetta-Fonte Lardina.

FOTOGALÉRIA: Tirreno - Adriatico

Jazdec tímu Jumbo-Visma zdolal v špurte vrchárov druhého Taliana Giulia Cicconeho z Treku-Segafredo, tretí skončil v rovnakom čase Brit Tao Geoghegan Hart z Ineosu Grenadiers.

Slovenský pretekár Peter Sagan z TotalEnergies o prvenstvo nebojoval. Roglič si pripísal druhé víťazstvo v etape za sebou a bez problémov si udržal prvú pozíciu aj v celkovom poradí.

Aj podujatie v Taliansku poznačil silný vietor, pre ktorý museli zrušiť piatkovú 6. etapu na Paríž-Nice. Cieľové stúpanie na Fonte Lardina malo mať podľa pôvodného plánu 10,8 km, no napokon ho o 2,5 km skrátili. Na vrchole navyše čakal jazdcov dážď. Podmienky nepriali záujemcom o únik, 4 km pred cieľom to napriek tomu skúsil domáci Damian Caruso z Bahrainu-Victorious. Napokon sa však rozhodovalo v špurte skupiny kandidátov na celkový triumf a Roglič ukázal svoje rýchlostné kvality.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});