Česká hviezda zimných športov Ester Ledecká sa vracia! Vyliečená, so zmluvou

Už nie je žiadna prekážka, ktorá by českej hviezde zimných športov Ester Ledeckej stále v ceste na to, aby naskočila do tejto sezóny. ...
  • Zdroj: TASR

Už nie je žiadna prekážka, ktorá by českej hviezde zimných športov Ester Ledeckej stále v ceste na to, aby naskočila do tejto sezóny. Síce až na jej konci, ale trojnásobná olympijská víťazka je rada, že je späť.

FOTOGALÉRIA: Ester Ledecká

Ester po dlhom liečení zlomenej kľúčnej kosti podpísala aj reprezentačnú zmluvu, takže na budúci týždeň by mala štartovať v pretekoch Svetového pohára v snoubordingu, v posledných dvoch podujatiach v paralelných disciplínach v slovinskom stredisku Rogla a potom v nemeckom Berchtesgadene.

Lyže tento rok nechá na pokoji. Aj preto, že reprezentačnú zmluvu podpísala len s úsekom snoubordingu, nie s úsekom alpského lyžovania... Pritom podľa viacerých českých zdrojov sú obe zmluvy celkom rovnaké, líšia sa len označením športu... Kontrakt s snoubordovým úsekom je podľa portálu czech-ski uzatvorená na celý olympijský cyklus, teda do roku 2026.

Na snowboarde to budú jej prvé štarty od vlaňajších olympijských hier v Pekingu, kde obhájila zlatú medailu z Pchjongčchangu 2018. Inak sa naposledy na pretekárskych svahoch objavila v marci 2022 na lyžiach pri finále SP v alpskom lyžovaní v Méribeli.

V lete spadla z elektrického skatebordu a zranila sa. Po prvej operácii sa kosť zle zahojila, takže v novembri musela druhý raz pod skalpel. Trénovať začala začiatkom februára, ale to bolo málo na štart na svetovom šampionátev Bakuriani.

Talianska biatlonistka Lisa Vittozziová.
Vittozziová získala malý glóbus, z kvarteta Sloveniek skončila najvyššie Ivona Fialková Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk