Kouč Dukly Ščasný o absencii Polievku v repre: Nenormálne!

Je najlepším strelcom ligy, no pre reprezentačného trénera Francesca Calzonu (54) to doteraz nebolo dosť na pozvánku do národného tímu.
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Je najlepším strelcom ligy, no pre reprezentačného trénera Francesca Calzonu (54) to doteraz nebolo dosť na pozvánku do národného tímu.

FOTOGALÉRIA: Róbert Polievka

Útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka (26) nasúkal v najvyššej súťaži 13 gólov a pridal štyri asistencie. Výraznou mierou pomohol nováčikovi k prekvapujúcemu postupu do skupiny bojujúcej o majstrovský titul. 

Kapitán Dukly odohral v základnej časti ligy všetkých 22 zápasov. Na tomto poste je oveľa viac vyťaženejší i úspešnejší ako iní hrotoví hráči Róbert Boženík, David Strelec či Samuel Mráz. „Nechápem, že sú v širšej nominácii hráči, ktorí pravidelne nehrávajú, a Robo tam nie je, hoci má najlepšie čísla z celej ligy. Možno má tréner lepších hráčov, možno sa mu nehodí do koncepcie. Ja s ním robím v klube maximum. Robotu zvláda super,“ uviedol pre Nový Čas tréner Dukly Michal Ščasný.

Ľady sa pohnú možno už v pondelok. Vtedy oznámi taliansky tréner nomináciu na prvé dva domáce zápasy kvalifikácie majstrovstiev Európy 2024 proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine. „Nie je mojou prácou niekoho odporúčať do národného tímu. Pre mňa je však úplne nenormálne, že Robo nie je v reprezentácii. Viackrát som povedal, že to nechápem, je to však rozhodnutie trénera.“

Šanca, že by sa Polievka premiérovo objavil v nominácii, je práve teraz najväčšia. Zápasová prax i štatistiky hovoria v jeho prospech, pričom post útočníka je v repre stále kardinálnym problémom.

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik naznačil, že pozvánka pre banskobystrického kanoniera môže byť otázkou krátkeho času. „Bol som pri tom, keď Róberta prvýkrát nominovali na ligový zápas Dukly. Verím, že na najbližšom zraze ho budem môcť privítať ako nováčika. Som presvedčený, že ho tréner nevynechá.“

Polievka je poctivý ťahúň a príkladný líder vojakov. V zime zvádzali o neho bitku Slovan, Dunajská Streda i iné kluby. Ak bude pokračovať v nasadenom trende, Dukla ho po sezóne sotva udrží na Štiavničkách. „Robo má exkluzívnu formu. Dúfam, že mu vydrží. Odviedol veľa pre Duklu a zaslúžil by si dobrý zahraničný angažmán. Má rešpekt. Je to osobnosť v kabíne i na ihrisku. Už neraz ukázal, že keď sa mužstvu nedarí, dokáže zobrať na seba zodpovednosť a zlomiť zápas,“ uzavrel Ščasný.

Kylian Mbappé tento rok
Legendárny Carragher si nebral servítku pred ústa: Jasný odkaz pre Mbappeho! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});