Lopušanová si začína plniť svoj veľký hokejový sen: Čo čaká Nelu v Amerike?

Zatiaľ ide všetko podľa plánu! Hokejistka Nela Lopušanová (15) bude v slovenských súťažiach pôsobiť už len do konca aktuálnej sezóny. ...
  • Zdroj: ik

Zatiaľ ide všetko podľa plánu! Hokejistka Nela Lopušanová (15) bude v slovenských súťažiach pôsobiť už len do konca aktuálnej sezóny. V lete ju totiž čaká presun do Ameriky, kde od augusta nastúpi na strednú školu Bishop Kearney.

Konečne konkurencia

„Bude hrávať s Američankami, ktoré sú hlavne v kategórii do 17 rokov, úplne niekde inde. Kanada, Amerika, to sú vždy tímy, ktoré sa bijú o titul. Pre Nelu je však super, že bude konečne v čo najlepšom konkurenčnom prostredí. Momentálne sa tam nachádza aj česká brankárka Miška Hesová. Verím, že bude Nele v začiatkoch nápomocná. Ak by jej bolo smutno za domovom, bude tam mať túto kočku z Česka,“ dodala povzbudivé slová Kožanová.

Rodičom bude smutno

Jedna vec je hokej, ale zabúdať netreba ani na kvalitné vzdelanie. „V Amerike je kombinácia šport - škola dokonalá. Verím, že bude Nela zdravá a že sa jej splní ten sen, ktorý má ona aj s rodičmi. Tí sú na dcéru patričné hrdí a tešia sa, ale aj oni museli absolvovať niekoľko online videorozhovorov, aby boli pokojní. Mali takú virtuálnu prechádzku po školskom komplexe, aby videli, akú bude mať izbu, kde sa bude stravovať či študovať.

Rodičia si museli byť istí tým, že všetko bude okej. Určite je im aj trochu smutno, ale všetci vedia, že treba robiť rozhodnutia, aby deti dostali čo najlepšie možnosti,“ uzavrela Kožanová.

Nela Lopušanová zažiarila na nedávnych MS do 18 rokov.
Štýlová oslava narodenín: Desať gólov a potom prekvapenie od spoluhráčok Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});