Lopušanová si začína plniť svoj veľký hokejový sen: Čo čaká Nelu v Amerike?

Zatiaľ ide všetko podľa plánu! Hokejistka Nela Lopušanová (15) bude v slovenských súťažiach pôsobiť už len do konca aktuálnej sezóny. ...
  • Zdroj: ik

Zatiaľ ide všetko podľa plánu! Hokejistka Nela Lopušanová (15) bude v slovenských súťažiach pôsobiť už len do konca aktuálnej sezóny. V lete ju totiž čaká presun do Ameriky, kde od augusta nastúpi na strednú školu Bishop Kearney.

FOTOGALÉRIA: Nela Lopušanová

Okrem štúdia na škole bude pôsobiť aj v tamojšom tíme žien do 19 rokov BK Selects U19. Ľubomíra Kožanová (47), generálna manažérka slovenských ženských reprezentácií, opísala, čo presne bude Nelu v zámorí čakať.

Štúdium spojené s hokejom v USA mali Lopušanovci spoločne vysnívané už nejaký čas. „V prvom rade, Nela tam chcela ísť hrať. Ľudia z tejto školy a klubu mali veľmi dobrý prístup aj spôsob komunikácie. Páčil sa nám ich kvalitný hokejový aj školský program. Zároveň Nelu v tomto rozhodnutí podporili aj zástupcovia zväzu (SZĽH) a klubu Vlci Žilina-mládež. Aj podľa nich by to pre ňu mohla byť dobrá cesta,“ povedal Nelin otec Jozef pre stránku Vlci Žilina.

Kompletné zázemie

Nový Čas preto oslovil Kožanovú, aby vysvetlila, do akej miery hral zväz úlohu v rozhodovacom procese. „Rodičia sa prišli poradiť, čo by pre Nelu bolo najlepšie z hľadiska napredovania jednak ako športovca, jednak človeka. Univerzita v Amerike bola ich sen. Je to v škola s kompletným zázemím. Majú reprezentačné tímy aj s patričným režimom a trénerským personálom, ktorý sa o hráčky stará. Je to to najlepšie, čo sa mohlo Nele podariť,“ začala Kožanová rozprávanie pre Nový Čas s tým, že slovenský fenomén v zámorí očaril talentom, skúsenosťami a hokejovými zručnosťami.

Lopušanová má pred sebou žiarivú hokejovú budúcnosť.
Veľký krok v kariére Nely Lopušanovej: Opúšťa Slovensko! Zobraziť článok

„Všetci vidia, čo všetko v tomto skorom veku Nela má, treba to len rozvíjať ďalej. Ona proste miluje hokej a baví sa pri tom. Uvidíme, čo sa stane teraz týmto prechodom, ale verím tomu, že to zvládne, čo by bol, samozrejme, benefit aj pre reprezentáciu,“ dúfa Kožanová, ktorá zdôrazňuje, aký obrovský bude Nelin skok z jej súčasných pomerov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});