Rebríček najlepšie platených športovcov sveta: Ronaldo i Messi sú mimo top 4

Basketbalová legenda Michael Jordan (60) je najlepšie plateným športovcom všetkých čias.

Basketbalová legenda Michael Jordan (60) je najlepšie plateným športovcom všetkých čias.

Fotogaléria

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, niekdajší dlhoročný hráč Chicaga Bulls za celý život zarobil 3,3 miliardy dolárov. Miliardára z neho spravili nielen úspechy v basketbale, ale taktiež dobré investície v podnikaní.

Jordanov vplyv na NBA i basketbalovú kultúru je prakticky nezmerateľný. Len v sezóne 1997/1998 zarobil viac ako 33 miliónov dolárov, čo bolo viac ako väčšina športových superhviezd zarobí za celú svoju kariéru. „V mojej kariére som netrafil kôš pri viac ako 9000 strelách, prehral som takmer 300 zápasov. Dovedna 26-krát mi spoluhráči v posledných sekundách verili, že predvediem víťazný hod a minul som. V mojom živote to však skúšam znova a znova, a preto sa mi to darí,“ poznamenal Jordan.

O priepastných 800 miliónov zaostáva druhý Tiger Woods. Golfista dosiaľ zaznamenal zárobky vo výške 2,5 miliardy dolárov. Arnold Palmer, považovaný za jedného z najlepších golfistov všetkých čias, je v rebríčku tretí so zarobenou sumou 1,7 miliardy dolárov.

V prvej desiatke sú postupne ešte ďalší bývalý golfista Jack Nicklaus (1,63 miliardy dolárov), futbalista Cristiano Ronaldo (1,58), basketbalista LeBron James (1,53), futbalista Lionel Messi (1,48), boxer Floyd Mayweather (1,41), niekdajší tenista Roger Federer (1,38) a golfista Phil Mickelson (1,36).

Američanka Mikaela Shiffrinová.
Shiffrinová splnila svoj sezónny cieľ: O rekorde Stenmarka nepadlo ani slovo Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});