Tenista a model Feliciano López si povedal dosť: Nechce byť najstarší?

Už sa chystal vaickrát, no teraz si povedal: dosť. Španielsky tenista Feliciano López oznámil, že ešte si zahrá turnaj v júni na Mallorke ...
  • Zdroj: REUTERS

Už sa chystal vaickrát, no teraz si povedal: dosť. Španielsky tenista Feliciano López oznámil, že ešte si zahrá turnaj v júni na Mallorke a potom na okruhu skončí. Asi ho prestalo baviť, že sa pri jeho mene objavuje, že je najstarším tenistom na okruhu.

FOTOGALÉRIA: Feliciano López


Podľa stredajších informácií organizátorov dostal 41-ročný ľavoruký hráč voľnú kartu na podujatie, ktoré sa hrá na trávnatom povrchu.

Feliciano,ktorý je aktívny aj ako model – pracoval pre značky Hugo Boss,L Oreal, Nike, Ellesse, atď., od roku 1997 triumfoval na siedmich turnajoch – štyrikrát na tráve –, v roku 2016 vyhral Roland Garros vo štvorhre, päťkrát vyhral v drese Španielska Davisov pohár a patrí mu jeden obdivuhodný rekord: účasť na 79 grandslamových turnajoch v rade.

Naj umiestnenie Španiela v rebríčku bolo 12. miesto vo dvojhre a 9. miesto vo štvorhre a tenisové úspechy mu na konto priniesli 18,6 mil. dolárov. Bez tenisu nebude, už roku 2019 je riaditeľom turnaja v Madride.

Feliciano si zahral aj na Slovensku. V roku 2005 v jednotkou tímu Španielska v zápase Davisovho pohára v Bratislave, kde sa však z výhry netešil. Španieli, ktorí v spomínanom roku obhajovali titul, odišli z Bratislavy s prehrou 1:4. Týmto víťazstvom naštartovali Hrbatý a spol. cestu až do finále Davis Cupu v roku 2005!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});