Dortmund cíti veľkú krivdu: Bol to zlý vtip, penalta sa opakovať nemala!

Futbalisti Dortmundu po prehre 0:2 v odvete osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Chelsea cítili krivdu kvôli verdiktom rozhodcu Dannyho ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti Dortmundu po prehre 0:2 v odvete osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Chelsea cítili krivdu kvôli verdiktom rozhodcu Dannyho Makkelieho.

FOTOGALÉRIA: Chelsea

Holandský rozhodca nechal v 53. minúte opakovať pokutový kop, z ktorého Kai Havertz dvojstretnutie napokon rozhodol, hoci prvý pokus poslal do žrde. Hráči Borussie neskrývali rozhorčenie, naopak kouč Edin Terzič sa nechcel na výkon rozhodcu vyhovárať.

Chelsea zmazala manko z úvodného duelu v Dortmunde v 44. min zásluhou Raheema Sterlinga. Krátko po zmene strán nastrelil Chilwell vo vápne Wolfovu ruku a Makkelie po dlhej konzultácii s videorozhodcom nariadil penaltu. Tú Havertz premenil až na druhý pokus, pokutový kop sa opakoval kvôli predčasnému vbehnutiu hráčov do vápna.

Na snímke vpravo hráč Chelsea Enzo Fernandez a hráč Dortmundu Jude Bellingham v odvete osemfinále Ligy majstrov vo futbale Chelsea Londýn - Borussia Dortmund.
Chelsea zabrala v odvete a vyradila Dortmund, Benfica Lisabon poľahky postúpila cez Bruggy Zobraziť článok

"Pri každej penalte, navyše, keď kope hráč s tak pomalým rozbehom, niekto prekročí čiaru vápna o chvíľu skôr," hneval sa záložník Jude Bellingham v rozhovore pre televíziu BT Sport. Anglickému reprezentantovi sa nepáčilo už nariadenie penalty. "Neviem, čo viac už má s tou rukou robiť, kam ju schovať. A potom ešte rozhodca nechá penaltu opakovať, je to ako zlý vtip," dodal devätnásťročný hráč Borussie.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Futbalový Slovan ide do Bazileja s jasným cieľom, tréner Weiss: Pobijeme sa o postup! Zobraziť článok

Ešte ostrejší bol v hodnotení jeho skúsenejší spoluhráč Emre Can. "Vôbec ma nezaujíma, či bol niekto skôr vo vápne. Trafil žrď, bodka. Či to Makkelie nechápe, tak mala UEFA poslať sem na Stamford Bridge niekoho iného. Vypadli sme kvôli rozhodcovi, to extrémne bolí," uviedol nemecký stredopoliar.

Dortmund po sérii desiatich výhier utrpel na jar prvú prehru. "Keď trvá rozhodovanie o penalte takto dlho, tak je to väčšinou na hrane. Ale ja som tréner Dortmundu, zodpovedám za výkon svojho mužstva, nie za rozhodcov. Nehovoril som o nich v minulých týždňoch a nebudem ich hodnotiť ani dnes," uviedol Terzič na tlačovej konferencii. "Nebudeme sa na nič sťažovať. Bol to vyrovnaný dvojzápas, v ktorom rozhodli detaily. Súper dal o gól viac, ale postúpiť si zaslúžili oba tímy," dodal.

Kým Terzičovi sa s Dortmundom na jar darí a v lige je len o skóre druhý za Bayernom, jeho náprotivok Graham Potter je po nepresvedčivých výsledkoch pod tlakom. Podľa anglického kouča môže práve úspech v Lige majstrov znamenať zlom v sezóne. "Tak to už v živote chodí, raz ste hore, raz dole. Ani tá najhoršia séria ale netrvá večne," poznamenal tréner desiateho celku Premier League.

Jurajovi i Slovanu prestížne derby vyšlo.
Najdrahšia jedenástka futbalovej ligy podľa postov: Zo Slovákov je top Kucka Zobraziť článok

Chelsea, ktorá predvlani Ligu majstrov ovládla, prešla do štvrťfinále tretíkrát v rade. Dva súťažné duely po sebe vyhrala prvýkrát od októbra. "Dnes večer bola na štadióne fantastická atmosféra. Hrali sme proti skvelému tímu, ktorý je vo forme, napriek tomu sme si napokon zaslúžili postúpiť. Hráči takýto výsledok potrebovali, nebola to príjemná séria," povedal Potter.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});