Šéf hokejovej Nitry Miroslav Kováčik hodnotí základnú časť: Táto sezóna ma stála nervy za 10 rokov!

Vlani bojovali o titul, teraz o jediný gól postúpili z 10. miesta do predkola play-off Tipos extraligy. Reč je o hokejistoch Nitry, ktorí ...
  • Zdroj: tasr

Vlani bojovali o titul, teraz o jediný gól postúpili z 10. miesta do predkola play-off Tipos extraligy. Reč je o hokejistoch Nitry, ktorí zažívajú jednu z najhorších sezón v histórii. Šéf klubu Miroslav Kováčik (44) pre Nový Čas prezradil príčiny nevydarenej základnej časti a trénera Stavjaňu prirovnal k futbalovej trénerskej legende Alexovi Fergusonovi.

FOTOGALÉRIA: Šéf hokejovej Nitry Kováčik hodnotí základnú časť

Hokejovú Nitru po vlaňajšom striebre opustili viacerí kľúčoví hráči na čele s kanonierom Samom Bučekom či obrancom Šimonom Nemcom, a keď sa k tomu pridala od úvodu ročníka obrovská maródka, klub sa dostal do hernej a najmä výsledkovej krízy.

„Neustále sme mali 7-8 hráčov na maródke, keď sa niekto uzdravil, tak sa ďalší zranil. Táto základná časť bola ako zo zlého sna. Neprial by som to žiadnemu neprajníkovi. Boli to tri mesiace neskutočných nervov, ktoré sme v klube zažívali. Dovolím si tvrdiť, že táto sezóna ma stála nervy za 10 rokov,“ vyjadril sa na úvod pre Nový Čas šéf klubu Miroslav Kováčik.

Nitra bola dlhé týždne na poslednom mieste tabuľky, dokonca na konci roka ťahala negatívnu 13-zápasovú sériu bez víťazstva. Mužstvo pokropil živou vodou až staronový český kormidelník Antonín Stavjaňa, ktorý sa do klubu vrátil už po piatykrát v kariére. „Tondovi Nitra jednoducho sedí. Preto sme po ňom siahli a jeho angažovanie opäť zabralo. On je inteligentný človek a výborný motivátor. Som rád, že mužstvo dostal z poslednej priečky a ešte sme aj postúpili do vyraďovacej časti. Teší ma aj fakt, že bude u nás pokračovať aj budúci ročník. Poviem to takto, aj futbalový kouč Alex Ferguson viedol Manchester vyše 20 rokov, takže aj Stavjaňa môže v Nitre takto fungovať,“ povedal trošku odľahčene Kováčik, ktorý verí, že jeho tím sa v kvalifikácii o postup do štvrťfinále pobije o postup s Popradom. „Nám ich štýl sedí, pretože Poprad chce hrať hokej. Bude to vyrovnaná a náročná séria,“ doplnil.

Rastislav Gašpar pôsobil v Slovane dve sezóny, v súčasnosti je hráčom Banskej Bystrice.
Hokejový Slovan porušil stanovy zväzu vo vlaňajšom finále: Príde o titul? Zobraziť článok

Gašpar hral neoprávnene

Hokejista Rastislav Gašpar z bratislavského Slovana hral neoprávnene finále extraligy v ročníku 2021/22. Rozhodla o tom Arbitrážna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorá dala za pravdu HK Nitra. Práve tá upozornila na porušenie stanov SZĽH. „Hoci to nijako nezmení výsledok, tak som rád, že nám arbitráž dala za pravdu. Ukázalo sa, že zväz má maslo na hlave a vlani po našom podnete rozhodli v tejto veci nesprávne.“

Program kvalifikácie o play-off:

Dnes o 18.00 h

Poprad (7.) - Nitra (10.)

(ďalšie zápasy: 9., 11., príp. 12. a 14. marca)

Dnes o 18.30 h

Michalovce (8.) - Trenčín (9.)

(ďalšie zápasy: 9., 11., príp. 12. a 14. marca)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});