Stávková kancelária pošle podozrivý zápas Borárosa prešetriť polícii: Trestné oznámenie?! Prvá reakcia Rytmusa

Veci sa pomaly hýbu! Stávková spoločnosť Tipsport vôbec nezaháľa a v súvislosti s prešetrením podozrivých stávok na zápas MMA bojovníka ...
  • Zdroj: instagram/GaborBoraros,anc

Veci sa pomaly hýbu! Stávková spoločnosť Tipsport vôbec nezaháľa a v súvislosti s prešetrením podozrivých stávok na zápas MMA bojovníka Gábora Borárosa (30) už pripravuje trestné oznámenie. Navyše, konečne sa ozval aj samotný slovenský fighter, ktorý na sociálnych sieťach slovne zaútočil na ľudí, ktorí ho obviňujú.

FOTOGALÉRIA: Stávková kancelária pošle podozrivý zápas Borárosa polícii

Česko-slovenská bojová scéna už niekoľko dní rieši hlavný zápas Gábora Borárosa s Kirillom Medvedovským na turnaji Fabriq MMA 2 v Nitre. Na pretrase sú náhle zmeny kurzov, ku ktorým došlo krátko pred začatím zápasu po tom, čo stávková kancelária zaznamenala zvýšené vklady na výhru favorizovaného Slováka až v 2. kole. Stávková spoločnosť Tipsport preto vôbec nezaháľa a podniká konkrétne kroky.

„Všetko, čo zatiaľ môžem potvrdiť, je, že pripravujeme podklady pre trestné oznámenie. Dokazovanie bude následne úlohou orgánov činných v trestnom konaní,“ uviedol pre Nový Čas Filip Timár, PR manažér Tipsportu s tým, že kancelária výhry za tieto stávky riadne vyplatila. „Presné sumy, žiaľ, v tejto chvíli prezradiť nemôžem,“ dodal Timár.

Na snímke Gábor Boráros.
Prvý trest za zmanipulovanú frašku v Nitre: Oktagon sťahuje Borárosa z obehu Zobraziť článok

Samotný Boráros zanechal na sociálnych sieťach poriadne tvrdý príspevok, ktorého odkaz je jasný - som nevinný! „Normálni ste? Jednou z najťažších vecí je vydržať toľko neprajníkov. Bez ohľadu na to, čo sa deje v klietke alebo mimo nej, vždy sa ma snažia zašpiniť a vymýšľajú obrovské nezmysly! Je tu môj posledný zápas, ktorý som chcel ukončiť v 3. kole, aby som čo najviac zápasil a cvičil! Žiaľ, súper sa zranil v 2. kole, takže sa nemohol postaviť. Víťazstvo vyhlásené so zranením súpera, a teraz vám chcú dať naja­vo, že to bol zbabraný zápas?! Ak by sa nezranil, zápasil by som ďalej, pretože mojím cieľom bolo využiť zápas naplno,“ napísal Boráros na instagrame.

Zakladateľ organizácie Fabriq Attila Végh je momentálne na dovolenke, preto na dané podnety do uzávierky tohto vydania nereagoval. Podľa informácií z jeho okolia sa však Végh absolútne necíti ako podozrivý, skôr ako poškodený. „Poviem to tak, že úprimne dúfam, že to nie je pravda,“ odpovedal Végh minulý týždeň na otázku Nového Času, či si myslí, že by bol Gábor schopný spraviť niečo takéto zámerne.

V štruktúrach organizácie Fabriq pôsobí aj známy slovenský raper Patrik Rytmus Vrbovský (46), ktorý si o nešťastnej situácii myslí svoje. „Vnímam to tak, že organizácia nezodpovedá za výkony zápasníkov,“ povedal Rytmus v stanovisku pre Nový Čas.

Zľava Gábor Boráros, riaditeľ Fabriq MMA Attila Végh a Kirill Medvedovsky, ktorý profesionálneho bojovníka príliš nepripomína.
Bojovník Gábor Boráros čelí podozreniam z manipulácie výsledku: Stávkový podvod? Tvrdé slová Végha! Zobraziť článok

Advokát: Za športovú korupciu môže hroziť až päť rokov

Aj advokát Nového Času Róbert Bános sa zaoberal najnovšou kontroverziou Borárosa, ktorú zhodnotil nasledovne. „Takýto typ konania by mohol vykazovať znaky trestného činu športovej korupcie podľa § 336b ods. 2 Trestného zákona, podľa ktorého ten, kto priamo alebo cez sprostredkovateľa pre seba alebo inú osobu prijme, žiada, alebo dá si sľúbiť úplatok, aby konal, alebo sa zdržal konania, a tak ovplyvnil priebeh alebo výsledok súťaže, potrestá sa odňatím slobody na 1 až 5 rokov,“ vysvetlil Bános a pokračoval: „Vo vzťahu k preukazovaniu takejto trestnej činnosti uvádzam, že odhaľovanie a aj samotné vyšetrovanie korupcie je veľmi zložitý a náročný proces. Okrem svedkov, počítačových databáz, zvukových či obrazových nahrávok sa pri vyšetrovaní využívajú aj špecifické prostriedky, a to najmä informačno-technické prostriedky, prostriedky operatívno-pátracej činnosti a niektoré špeciálne dôkazné prostriedky ako je napr. použitie agenta.“

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});